Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για διεύρυνση της σύγκρουσης και παίρνουν μέτρα

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για διεύρυνση της σύγκρουσης και παίρνουν μέτρα

Αποφάσεις με στόχο την μέγιστη πίεση ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση στην Μέση Ανατολή φαίνεται ότι λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο ανήσυχη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε Συρία και Ιράκ εναντίον βάσεων και άλλων στόχων αμερικανικού ενδιαφέροντος, εκδόθηκε ειδοποίηση προς όλο το προσωπικό που δεν είναι έχει κάποιο ρόλο σε επείγουσες καταστάσεις καθώς και προς τις οικογένειες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράκ καθώς σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «υπάρχουν αυξημένες απειλές για την ασφάλεια του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και άλλους 900 στην Συρία, ενώ έχει εγκριθεί η αποστολή 2000 επιπλέον στρατιωτών, αλλά και κάποιων επιπλέον σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Στην Μέση Ανατολή σταθμεύουν και περίπου 2000 πεζοναύτες, ενώ όπως είναι γνωστό στην περιοχή έχουν σπεύσει και δύο αεροπλανοφόρα μαζί με τα υποστηρικτικά τους σκάφη. Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν να σταλούν τα δύο strike group των αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, όμως σύμφωνα με τους Financial Times, η μία ομάδα σκαφών θα κατευθυνθεί τελικά (προφανώς εξαιτίας των αντιδράσεων τόσο της Τουρκίας, όσο και της Μόσχας) στον Περσικό Κόλπο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο οποίος τόνισε πως: «Εάν κάποια οργάνωση ή χώρα σκέφτεται την διεύρυνση της σύγκρουσης ή να εκμεταλλευτεί αυτή την ατυχή κατάσταση που παρακολουθούμε, η συμβουλή μας είναι «μην το κάνετε»».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter