Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν την Πέμπτη επιχειρήσεις, φέροντας πλήγματα εναντίον δυο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Τα «πλήγματα ακριβείας», σε «νόμιμη άμυνα», αποτελούν «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον στρατιωτικού προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» μετά τη 17η Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως έγιναν κατά διαταγή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι επιχειρήσεις ανακοινώθηκαν μετά το μήνυμα που απηύθυνε ο πρόεδρος Μπάιντεν στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν,Αλί Χαμενεΐ, προειδοποιώντας τον εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για εξάπλωση του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Τού μεταφέρθηκε ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα πάω παραπέρα», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζον Κέρμπι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τα πλήγματα «για να καταστεί σαφές πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν τέτοιες επιθέσεις και θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους», σύμφωνα με τον Όστιν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter