Μέση Ανατολή: Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές περιοχές – Ανδρες της Χαμάς παραμένουν εντός του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές περιοχές – Ανδρες της Χαμάς παραμένουν εντός του Ισραήλ

Συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων μαχητών συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συγκρούστηκαν με 10 ένοπλους μαχητές σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Sderot, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και εκτιμά ότι η περιοχή πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές του ισραηλινού στρατού ότι ανέλαβε τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών στον νότο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Be’eri, επίσης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, την Sderot και τέσσερις άλλες περιοχές του νότιου Ισραήλ που δεν κατονόμασε.

Οι κάτοικοι στο Kfar Aza –μια άλλη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα– εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και να περιμένουν βοήθεια, αναφέρει επίσης η Haaretz.

«Το Kfar Aza είναι ακόμα υπό πόλεμο», είπε ένας κάτοικος.

Επιχειρήσεις των IDF στο νότιο Ισραήλ

Σύμφωνα με το BBC, το Ισραήλ δηλώνει ότι υπάρχουν οκτώ «σημεία εμπλοκής» με τους μαχητές της Χαμάς εντός της επικράτειάς του.

Η Χαμάς, από τη μεριά της απαντά ότι οι «σκληρές μάχες» συνεχίζονται.

Αυτές είναι οι οκτώ περιοχές όπου το IDF λέει ότι διεξάγονται επιχειρήσεις.

Νεκροί τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιοι μαχητές

 

Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στο Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανήλθε σε 500-600, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και δεκάδες άλλοι έχουν αιχμαλωτιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, Daniel Hagari, που επικαλούνται οι Times of Israel.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter