Μέση Ανατολή: Σχέδιο από τα ΗΑΕ για περίθαλψη 1.000 παιδιών από τη Γάζα

Μέση Ανατολή: Σχέδιο από τα ΗΑΕ για περίθαλψη 1.000 παιδιών από τη Γάζα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι σχεδιάζουν να περιθάλψουν 1.000 παλαιστίνια παιδιά από τη Γάζα, χωρίς να αναφέρουν πώς θα εγκαταλείψουν τον πολιορκημένο από το Ισραήλ θύλακα για να μεταβούν στο κράτος του Κόλπου.

Τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο – το μόνο σημείο εξόδου εκτός από τα κλειστά συνοριακά περάσματα με το Ισραήλ – έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό από τις 7 Οκτωβρίου, αν και αρκετές εκατοντάδες ξένοι υπήκοοι και μερικοί τραυματίες Παλαιστίνιοι, που νοσηλεύονται σε αιγυπτιακά νοσοκομεία, έχουν περάσει στην Αίγυπτο έκτοτε Τετάρτη.

Το Κατάρ μεσολάβησε σε αυτή τη συμφωνία για να επιτρέψει σε ορισμένους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη Γάζα και μια διπλωματική πηγή είπε ότι περίπου 7.500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα εγκαταλείψουν τη Γάζα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM ανέφερε ότι ο πρόεδρος Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν έδωσε εντολή στα νοσοκομεία να περιθάλψουν 1.000 παιδιά Παλαιστινίων «συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους» από τη Γάζα.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα μπορούσαν να φύγουν από τη Γάζα στο πλαίσιο της συμφωνίας που μεσολάβησε το Κατάρ, στην οποία συμμετείχαν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια των ΗΑΕ να παράσχουν θεραπεία και να φιλοξενήσουν τους Παλαιστινίους. Η πρεσβεία του Ισραήλ στο Άμπου Ντάμπι αρνήθηκε να σχολιάσει. Το WAM ανέφερε ότι τα παλαιστίνια παιδιά θα «επέστρεφαν στο σπίτι» αφού είχαν λάβει ιατρική φροντίδα.

Το Ισραήλ έχει σφίξει τον αποκλεισμό του και βομβαρδίζει τη Γάζα για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες ως αντίποινα για την επίθεση της ισλαμιστικής Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου που οι ισραηλινές αρχές λένε ότι σκότωσε 1.400 άτομα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 8.796 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.648 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιδρομές από τις 7 Οκτωβρίου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter