Φλέγεται για πέμπτη ημέρα η Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα χωρίς τέλος στη Γάζα – Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί (Photos)

Φλέγεται για πέμπτη ημέρα η Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα χωρίς τέλος στη Γάζα – Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί (Photos)

Φλέγεται για πέμπτη ημέρα η Μέση Ανατολή, με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει το σφυροκόπημα από αέρος στη Γάζα, με τη Χαμάς να «απαντά» με μπαράζ ρουκετών. Ο απολογισμός των θυμάτων σοκάρει, καθώς περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Γάζα, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά, περιοχή οποία παραμένει αποκλεισμένη χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα. Στον αντίποδα, η Χαμάς προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης σε μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες κατά της πόλης Ασκελόν.

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Η Χαμάς βομβαρδίζει κατά κύματα την Ασκελόν με καταιγισμό ρουκετών (Video)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ οι παλαιστινιακές αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από 900 νεκρούς, μεταξύ αυτών 260 παιδιά στη Γάζα.

Από το Σάββατο, το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα κατακλύζεται από ασθενείς. Τραυματίες μεταφέρονται κατά κύματα, με το προσωπικό να δηλώνει ότι «η κατάσταση είναι καταστροφική».

Εκκλήσεις για απελευθέρωση των ομήρων

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για την άμεση απελευθέρωση όλων των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των ενόπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

«Το μήνυμά μου προς όλες τις πλευρές είναι ξεκάθαρο: Το δίκαιο του πολέμου πρέπει να τηρείται», δήλωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς σε ανακοίνωση. «Όσοι κρατούνται αιχμάλωτοι πρέπει να έχουν ανθρώπινη μεταχείριση. Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν γρήγορα».

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Η Χαμάς βομβαρδίζει κατά κύματα την Ασκελόν με καταιγισμό ρουκετών (Video)

Μέση Ανατολή: Αιματοκύλισμα στη Γάζα – Εκατόμβη θυμάτων και από τις δύο πλευρές

Ομοβροντία ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ – 830 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Ερντογάν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σχεδίαζαν σφαγές στη Γάζα στέλνοντας αεροπλανοφόρα στο Ισραήλ (Video)

Gideon Levy: Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει δύο εκατ. κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter