Μέση Ανατολή: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς

Μέση Ανατολή: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν αναφέρει ότι η Χαμάς είναι πρόθυμη να απελευθερώσει τους σχεδόν 200 ομήρους που κρατά εάν το Ισραήλ σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Από την πλευρά της ωστόσο, τα ισραηλινά Μέσα αναφέρουν ότι η ισλαμιστική οργάνωση δεν έχει αναγνωρίσει ότι έκανε μια τέτοια προσφορά. Το Ιράν θεωρείται ένας εκ των κυρίων υποστηρικτών της Χαμάς.

Ισραηλινά Μέσα αναφέρουν τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, ότι αξιωματούχοι της Χαμάς «δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να απελευθερώσουν τους πολίτες και τους αμάχους που κρατούνται από ομάδες αντίστασης, αλλά το θέμα τους ήταν ότι τέτοια μέτρα απαιτούν προετοιμασίες που είναι αδύνατες υπό τον καθημερινό βομβαρδισμό από τους Σιωνιστές εναντίον διαφόρων περιοχών της Γάζας».
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα ανταλλάξει τους αιχμαλώτους με χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ με το είδος των αμφίδρομων συμφωνιών ανταλλαγής που έχουν συναφθεί στο παρελθόν.

«Ακούσαμε από την αντίσταση ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν να αντιστέκονται», είπε ο Καναάνι, αναφερόμενος στη Χαμάς. «Είπαν ότι η αντίσταση έχει τη στρατιωτική ικανότητα να συνεχίσει να αντιστέκεται στο πεδίο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter