Μέσω Μόσχας η πρόσβαση της Πιονγκγιάνγκ στο διαδίκτυο – Ποια εταιρεία ανέλαβε τη σύνδεση

Μέσω Μόσχας η πρόσβαση της Πιονγκγιάνγκ στο διαδίκτυο – Ποια εταιρεία ανέλαβε τη σύνδεση

Πάροχος του ίντερνετ στη Βόρειο Κορέα έγινε η ρωσική εταιρεία Transtelecom, η οποία αντικατέστησε την κινεζική China Unicom, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Dyn Research, η παροχή της σύνδεσης με το διαδίκτυο στη Βόρεια Κορέα πραγματοποιείται από την εταιρεία Transtelecom, από το μεσημέρι (ώρα Μόσχας) της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου.

Η ρωσική εταιρεία Transtelecom δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου Reuters. Ωστόσο, όπως δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti, εκπρόσωπος της εταιρείας, η Transtelecom από το 2009 έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Korea Posts and Telecommunications Corp για να παρέχει στη Βόρειο Κορέα πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους όρους του συμβολαίου όπως και την χρονική διάρκεια ισχύος του συμβολαίου.

Στην νέα αυτή διαδικτυακή σύνδεση της Βόρειας Κορέας μέσω Μόσχας είχε αναφερθεί για πρώτη φορά το Αμερικανικό- Κορεατικό Ινστιτούτο που λειτουργεί στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπλινς, στο πλαίσιο του προγράμματος 38 North.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter