Μέσω Ολομέλειας η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Μέσω Ολομέλειας η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αντί για fast – track διαδικασίες που επιδίωκαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απεφάνθη πως η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μπορεί να συντελεστεί μόνο με νέα πρόταση 30 βουλευτών, η οποία πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Κατά τις πληροφορίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, απαντώντας στην Προανακριτική, ανάβει το «πράσινο φως» για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και υποδεικνύει στην Επιτροπή συγκεκριμένο χειρισμό που εκτροχιάζει τον προγραμματισμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο φέρεται να υποστηρίζει πως ο μοναδικός τρόπος επίτευξης της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης είναι η κατάθεση νέας πρότασης προς την Ολομέλεια από 30 βουλευτές. Η εν λόγω πρόταση θα πρέπει να εμπεριέχει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου και να τεκμηριώνει τα στοιχεία βάσει των οποίων ζητείται η συμπερίληψη νέων αδικημάτων. Αυτό σημαίνει πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα κληθεί εκ νέου στην Βουλή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Στην περίπτωση που η Ολομέλεια εγκρίνει την πρόταση των 30 βουλευτών, τότε η Προανακριτική θα αποκτήσει το δικαίωμα να παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για τις λοιπές υποθέσεις που ερεύνησε.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πράξη αυτή συνιστά αυτομάτως ομολογία λήψης παράνομων καταθέσεων από την Προανακριτική, αφού συγκεκριμένοι μάρτυρες που κατήγγειλαν τον ερευνώμενο, ξεκαθάρισαν από την αρχή της κατάθεσής τους πως δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο Novartis.

Επίσης, το Επιστημονικό Συμβούλιο φέρεται να σημειώνει πως μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μπορούν να παραπεμφθούν και μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων. Όπως είχε γράψει εδώ και εβδομάδες το Documento, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις από την ολοκλήρωση της έρευνας των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, αποσκοπώντας στην παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, γεγονός που θα μπλοκάρει αυτομάτως τη διερεύνηση κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή. Στον εφαρμοστικό νόμο που συνοδεύει τις επιταγές του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών, υπάρχει πρόβλεψη περί συμπαραπομπής τυχόν συμμετόχων του κατηγορούμενου. Εν ολίγοις, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα έχουν πετύχει με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Συμπαραπομπή Δ. Παπαγγελόπουλου και Ελένης Τουλουπάκη, για την οποία δύο φορές κατέπεσαν τα αιτήματα εξαίρεσής της από την έρευνα του Novartis – Gate. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter