Μετά από 100 χρόνια το Ιντεάλ κλείνει-Η αναμνηστική φωτογραφία των δημοσιογράφων

Μετά από 100 χρόνια το Ιντεάλ κλείνει-Η αναμνηστική φωτογραφία των δημοσιογράφων

Ο ιστορικός κινηματογράφος Ιντεάλ, μετά από 100 χρόνια λειτουργίας, βάζει λουκέτο με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να γίνει ξενοδοχείο.

Στην Πανεπιστημίου 46 το σινεφίλ κοινό της πόλης έδινε καθημερινά ραντεβού για να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του ταινίες και παρά τις κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα το Ιντεάλ θυσιάζεται στην αστική εμπορευματοποίηση του ιστορικού κέντρου.

Η κυβέρνηση πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών πότε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και πότε στο υπουργείο Πολιτισμού αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι τη διεθνή κοινότητα σφραγίζει τον κινηματογράφο.

Το Ιντεάλ για πάνω από 20 χρόνια φιλοξένησε τις πρωινές δημοσιογραφικές προβολές ταινιών. Από τις 10 το πρωί ξεκινούσαν οι προβολές και πάντα περίμενε τους δημοσιογράφους γαλλικός καφές, μπισκότα Πτι-Μπερ και το χαμόγελο του Γιάννη Παπανικολάου, υπεύθυνου λειτουργίας του Ιντεάλ για περισσότερα από 40 χρόνια

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, τραβήχτηκε δια χειρός του κινηματογραφιστή Μελέτη Μοίρα μια αναμνηστική φωτογραφία με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τις  προβολές.

Η λέξη οργή είναι λίγη για να περιγράψει το έγκλημα που διαπράττεται στον πολιτισμό. Ποτέ ξανά μια κυβέρνηση δεν έδειξε τόση περιφρόνηση στην τέχνη και στους εργαζόμενους της. Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα.

Διαβάστε επίσης:

Τίτλοι τέλους για το Ιντεάλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter