Μετά από 11 χρόνια αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού» – Επίσκεψη Δούρου (Photos)

Μετά από 11 χρόνια αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού» – Επίσκεψη Δούρου (Photos)

Το «Σπίτι του Ηθοποιού», επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την αποπεράτωση του, με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Άννα Φόνσου, παρουσία πολλών καλλιτεχνών, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Καραμάνου και του περιφερειακού σύμβουλου Γιάννη Μοίρα.

Μετά από 11 χρόνια, και με τη χρηματοδότηση ύψους 644.668 ευρώ, της Περιφέρειας Αττικής, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των εργασιών στους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες φιλοξενίας του εξαώροφου κτιρίου, επί της οδού Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να αποτελέσει καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον πολιτισμό και την τέχνη και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αυτό που ήδη λειτουργεί, παρέμενε ημιτελές από το 2008, όπως σημειώνει η Περιφέρεια.

«Προσφέρουμε στους απόμαχους της τέχνης, διαβίωση με αξιοπρέπεια»

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι «γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διότι, όταν κλείνουν τα φώτα, κανείς δεν σκέφτεται τι κάνουν εκείνοι οι άνθρωποι που μας έχουν προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση. Εδώ λοιπόν, προσφέρουμε στους απόμαχους της τέχνης, διαβίωση με αξιοπρέπεια».

Απευθυνόμενη στους καλλιτέχνες ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια των μνημονίων αναζητήσαμε το δίκαιο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και σε όλους τους τομείς, και μείναμε με την εικόνα της χρυσόσκονης για τους ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης». Ωστόσο, πρόσθεσε και αυτοί έχουν ανάγκη, και αυτοί έχουν δοκιμαστεί. «Και η Περιφέρεια Αττικής όπως και για άλλες ευπαθείς ομάδες, είναι σήμερα εδώ». «Κάνει ένα έργο που θα έπρεπε να έχει κάνει η συντεταγμένη πολιτεία χρόνια πίσω» ανέφερε σημειώνοντας ότι «δεν υποκαθιστούμε το υπουργείο Πολιτισμού».

Από την πλευρά της, η Άννα Φόνσου, επισημαίνει η Περιφέρεια, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το “Σπίτι του Ηθοποιού” δεν ανήκει σε εμένα, ανήκει σε όλους τους Έλληνες ηθοποιούς και πρέπει να το τιμήσουμε». Κλείνοντας ευχαρίστησε την περιφερειάρχη «η οποία έχει έρθει εδώ 2 – 3 φορές, το είδε, κατάλαβε ότι πρέπει να το τελειώσουμε. Κατάλαβε τις ανάγκες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το «Σπίτι Ηθοποιού»:

– «Το σπίτι του Ηθοποιού» είναι κοινωφελές, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από την Άννα Φόνσου – έκτοτε ισόβια πρόεδρος, το 1997.

– Έχει στην κυριότητά του δύο κτίρια στα Πατήσια. Το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά τους καλύφθηκε από την κα Φόνσου, η οποία μέχρι και σήμερα συνδράμει οικονομικά για τη λειτουργία του. Στο πρώτο κτίριο διαμορφώθηκαν ξενώνες όπου φιλοξενούνται ηθοποιοί που έχουν ανάγκη βοήθειας. Είτε γιατί είναι μεγάλης ηλικίας και χαμηλοσυνταξιούχοι, είτε γιατί είναι νέοι σπουδαστές θεατρικών σχολών που δεν έχουν την οικονομική άνεση να σπουδάσουν. Τους παρέχεται δωρεάν στέγη και σίτιση προσφορά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή στα πάγια έξοδα του Ιδρύματος.

– Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 βραβεύεται το Ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού» από την Ακαδημία Αθηνών για την κοινωφελή και αξιέπαινη δράση του με ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο της Α. Φόνσου





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter