Mετά από 23 μέρες σιωπής για τον υπόδικο «λογογράφο» του πρωθυπουργού, η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση με ύβρεις κατά Βαξεβάνη

Mετά από 23 μέρες σιωπής για τον υπόδικο «λογογράφο» του πρωθυπουργού, η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση με ύβρεις κατά Βαξεβάνη

Θαύμα, θαύμα! Μετά από 23 μέρες σιωπής για τον φερόμενο ως «λογογράφο» του πρωθυπουργού, στη ΝΔ θυμήθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση με ύβρεις κατά του Documento και του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πόσο τους ενοχλούν οι αποκαλύψεις μας, όπως επίσης και το μένος του πρωθυπουργού κατά του Βαξεβάνη.

Η υβριστική ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τον διπλωματικό υπάλληλο Θεόφιλο Ζαφειράκο (πρώην συνεργάτη του Γιώργου Κουμουτσάκου στο ΥΠΕΞ) ο οποίος έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της έκδοσης παράνομων βιζών στην Ινδία όταν ήταν πρόξενος έναντι αμοιβής. Ο Ζαφειράκος ισχυρίστηκε ενώπιον δικαστηρίου τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι είναι «λογογράφος του πρωθυπουργού» και κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να «ταλαιπωρείται» με αναβολές στην εκδίκαση μιας προσωπικής του υπόθεσης. Επίσης αν και έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα από το 2021 και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με εντολή του παρέπεμψε την υπόθεση Ζαφειράκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, εντούτοις το Συμβούλιο τον απάλλαξε από οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή και δεν τον έθεσε σε αργία.

Το πρωθυπουργικό γραφείο λοιπόν είχε ενημερωθεί εγγράφως με επιστολή του δικηγόρου Σπυρίδων Αλφαντάκη από τις 7 Οκτωβρίου για την υπόθεση Ζαφειράκου και τους ισχυρισμούς του ότι πρόκειται για «λογογράφο» του Μητσοτάκη όπως επίσης και για ποιο λόγο αν και υπόδικος για κακούργημα δεν είχε τεθεί σε αργία. Η επιστολή απευθυνόταν προσωπικά στον πρωθυπουργό και είχε παραδοθεί με δικαστικό επιμελητή στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα στο σημερινό δημοσίευμα το Documento δημοσίευε την επιστολή Αλφαντάκη σε Μητσοτάκη με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί επίσημα εάν ο υπόδικος για κακούργημα διπλωματικός υπάλληλος ήταν όντως λογογράφος του πρωθυπουργού όπως ισχυριζόταν.

Θα περίμενε κανείς ότι τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργικού γραφείου θα ήταν ταχύτατα. Τουλάχιστον σε μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα αυτό θα συνέβαινε εάν υπόδικος για κακούργημα ισχυριζόταν  ενώπιον Δικαστηρίου ότι είναι «λογογράφος» του πρωθυπουργού. Όχι όμως στην περίπτωση Ζαφειράκου. Από το πρωθυπουργικό γραφείο όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση αλλά ούτε καν κάποια επικοινωνία με το δικηγόρο Αλφαντάκη. Επί 23 ημέρες το πρωθυπουργικό γραφείο σιώπησε παντελώς, για άγνωστο λόγο. Μέχρι που το Documento δημοσίευσε τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση μαζί με τις επιστολές του δικηγόρου Αλφαντάκη, θέτοντας ερωτήματα για το αν πράγματι ο Ζαφειράκος είναι λογογραφος του πρωθυπουργού όπως ισχυρίζεται, όπως επίσης και για ποιο λόγο εξακολουθεί να υπηρετεί κανονικά στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Τότε ξαφνικά στη ΝΔ θυμήθηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση με ύβρεις και απροκάλυπτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Documento κάνοντας λόγο για κατασκευή «ψευδών» ειδήσεων. Όταν επί 23 μέρες σιωπούσαν.

Το αστείο βέβαια στην ανακοίνωση της ΝΔ είναι ότι φτάνουν στο σημείο να επικαλεστούν ακόμη και τη «δημοσιογραφική δεοντολογία». Αυτοί που επί των ημερών τους η ελευθερία του Τύπου στη χώρα έχει κατρακυλήσει και η χώρα μας έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι, παρακολουθούν δημοσιογράφους ενώ κατασκεύασαν κατηγορίες κατά όσων ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis. Κατά τα άλλα βέβαια τους ενδιαφέρει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Σας παραθέτουμε την υβριστική ανακοίνωση  της ΝΔ:

«Η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη, από Κυριακή σε Κυριακή, κατρακυλά όλο και περισσότερο στον κατήφορο της ψευδολογίας και της καταρράκωσης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επιδίδεται σε μια απροκάλυπτα ασύδοτη κατασκευή ψευδών ειδήσεων, με εμμονικό και ψυχαναγκαστικό μένος εναντίον του Πρωθυπουργού. Σήμερα σειρά έχει ο κατά φαντασίαν λογογράφος του Πρωθυπουργού. Πρωτοσέλιδο και παρουσίαση teaser ως δεδομένο, ενώ στο ίδιο το άρθρο αναφέρεται ρητά ότι δεν γνωρίζουν αν είναι πράγματι λογογράφος».

Διαβάστε επίσης:

Μπαταχτσής για τα δικά του χρέη, κοράκι για τον κοσμάκη – Στο Documento που κυκλοφορεί, μαζί το Docville

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter