Μετά από μια εβδομάδα ανακοινώνονται τα κρούσματα στη Βουλή

Μετά από μια εβδομάδα ανακοινώνονται τα κρούσματα στη Βουλή

Με μεγάλη καθυστέρηση γνωστοποιήθηκαν ατύπως τα τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Βουλή, γεγονός που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που ακολούθησε μετά τις αντιδράσεις για το έλλειμμα ενημέρωσης και τις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, αρμόδια πηγή -που βρίσκει χρόνο να κάνει αναρτήσεις στα social media για άσχετα ως προς τα καθήκοντά του ζητήματα αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται δυσκολεύεται στη γνωστοποίηση πληροφοριών που αφορούν την υγεία υπαλλήλων και δημοσιογράφων της Βουλής- ανέφερε ότι το πρώτο από τα τρία κρούσματα διαγνώστηκε στις 19 Ιανουαρίου, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα, και πρόκειται για μέλος της φρουράς της Βουλής.

Κατά την άτυπη ενημέρωση, από την ιχνηλάτηση δεν βρέθηκαν επαφές εντός της Βουλής, ενώ την ίδια μέρα διαπιστώθηκε και δεύτερο κρούσμα, το οποίο είναι υπάλληλος σε κτίριο εκτός Κοινοβουλίου και βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα σε καθεστώς τηλεργασίας. «Στις 22/1/2021 διαπιστώθηκε θετικός έτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων)» σημειώνεται στην καθυστερημένη ενημέρωση και προστίθεται πως «από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν 5 στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ΄ οίκον».

Προκειμένου να δοθεί η εντύπωση άμεσων αντανακλαστικών από τους αρμόδιους, η πολυάσχολη πηγή της άτυπης ενημέρωσης διευκρινίζει ότι υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο 32 μέλη της ΥΑΒΕ και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια πρακτική της ετεροχρονισμένης ενημέρωσης για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα που άπτεται στη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας, ο γ.γ. της Βουλής είχε ανακοινώσει με δύο μέρες καθυστέρηση τον εντοπισμό κρούσματος κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης: Από διαρροές μαθαίνουν υπάλληλοι και συντάκτες τα κρούσματα στη Βουλή

Διαβάστε επίσης: Την Παρασκευή διαπιστώθηκε κρούσμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε την Κυριακή

Διαβάστε επίσης: Διπλοί μισθοί στη Βουλή για τα… 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (Pdf)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter