Μετά από παλινωδίες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μετά από παλινωδίες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από παλινωδίες η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero». Πάντα σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένη από κοινού επίσκεψη στο Ground Zero, το σημείο μηδέν, όπου κάποτε βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Η επίσκεψη ματαιώθηκε μετά την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού, την οποία αποδοκίμασε ευθέως η ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον από την κυβέρνηση άφησαν ανοικτό ακόμη και το να μην γίνει καθόλου συνάντηση.

Ο κ. Ελπιδοφόρος όμως έκανε δημόσια δήλωση συγγνώμης και εν τέλει έκλεισε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Σημειώνεται ότι εν τω μεταξύ είχε ακυρώσει το δικό του ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς η παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια μαζί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ κινδύνευε να ερμηνευθεί ως αποδοχή του ψευδοκράτους.

Πάντως οι παλινωδίες και το όλο ζήτημα προκάλεσαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που θεωρεί ότι ο κ Μητσοτάκης υποκύπτει σε εθνικιστικούς κύκλους και σε ακραίες φωνές του κόμματός του υποσκάπτοντας το κύρος της Αρχιεπισκοπής και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στο οποίο υπάγεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter