Μeta: Εκτός λειτουργίας ψεύτικοι λογαριασμοί σε Κίνα και Ρωσία

Μeta: Εκτός λειτουργίας ψεύτικοι λογαριασμοί σε Κίνα και Ρωσία

Eκτός λειτουργίας ισχυρίζεται πως έθεσε η Meta την Τρίτη δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών σε Κίνα και Ρωσία οι οποίοι στόχευαν τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω memes και αναρτήσεων σχετικά με πολιτικά θέματα που σχετίζονταν με τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τη Meta το δίκτυο αποτελείτο από 81 λογαριασμούς στο Facebook, οκτώ Facebook Pages, δύο λογαριασμοί στο Instagram και ένα Facebook Group. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το γκρουπ στο Facebook που εντοπίστηκε είχε τουλάχιστον 250 μέλη, ενώ οι Facebook Pages είχαν σαν ακόλουθους τουλάχιστον 20 λογαριασμούς η κάθε μία.

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί αναρτούσαν θέματα που αφορούσαν διαφορετικές θεματικές ενότητες, σύμφωνα με τη Meta. Σε πρώτη φάση, υπήρχε περιεχόμενο στα κινεζικά για «γεωπολιτικά θέματα και άσκηση κριτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες», υπήρχε περιεχόμενο memes και αναρτήσεων στα αγγλικά, ενώ υπήρχε μία συνεχής δημιουργία νέων σελίδων στο Facebook και hashtags τα οποία γίνονταν ευρύτερα γνωστά μέσω Twitter.

Επιπλέον, η εταιρεία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και για το μέγεθος αντίστοιχου δικτύου ψεύτικων λογαριασμών που είχε εντοπιστεί στη Ρωσία, το οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται σαν «η πιο σύνθετη ρωσική επιχείρηση που έχει εξαρθρωθεί από το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Meta.

Η στόχευση αφορούσε κυρίως ανθρώπους σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ουκρανία και Βρετανία.

Πηγή: Wall Street Journal, Axios

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter