Μετά τα χειροκροτήματα βουλευτής της ΝΔ δίνει «σήμα» για απολύσεις υγειονομικών (Video)

Μετά τα χειροκροτήματα βουλευτής της ΝΔ δίνει «σήμα» για απολύσεις υγειονομικών (Video)

Φαίνεται ότι πέρασε ο καιρός όπου οι βουλευτές της ΝΔ μιλούσαν για χειροκροτήματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που από τον Μάρτιο του 2020 έδωσε -και εξακολουθεί να δίνει- σκληρή μάχη στο «μέτωπο» του κορονοϊού.

Πλέον, η κυβέρνηση φανερώνει τις πραγματικές της προθέσεις όσον αφορά τη διαχείριση των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κρίνοντας από τις δηλώσεις του «γαλάζιου» βουλευτή, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, μιλώντας για αξιολόγηση -δείχνοντας ουσιαστικά ότι… έρχονται απολύσεις- έχοντας πρώτα επικαλεστεί επιστολή διαμαρτυρίας που έλαβε από αγανακτισμένο πολίτη.

Διαβάστε επίσης: Βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί τον απολυμένο γιατρό του «Άγιος Σάββας» για διασπορά κορονοϊού (Video)

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ο πολίτης που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Βόλου κατέγραψε παράπονα για καθυστερήσεις στη νοσηλεία ασθενών. «Οι περισσότερες νοσηλεύτριες είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι για να καλέσουν οι ασθενείς που έχουν ανάγκη, ότι δεν υπάρχουν σεντόνια, τα μπάνια είναι κατεστραμμένα, λείπουν σπιράλ από τα ντους, τρέχουν νερά από το ταβάνι. Η ασθενής έλεγε ότι στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ενώ είχε προγραμματιστεί για υπέρηχο καρδιάς, αυτό δεν έγινε ποτέ».

Ο βουλευτής της ΝΔ απέδωσε την ευθύνη στο προσωπικό, λησμονώντας να αναφερθεί στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, παρά τα «παχιά» λόγια στήριξης, άφηνε το ΕΣΥ… στη μοίρα του εν μέσω πανδημίας. «Για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν φταίνε μήπως οι υπουργοί; Τα νοσοκομεία έχουν υπηρεσίες, έχουν- στο φινάλε φινάλε- και διοικήσεις», υποστήριξε ο Κ. Μαραβέγιας, προκαλώντας την οργή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

«Παράγετε περισσότερη απάτη από αυτή που μπορεί να καταναλώσει ο λαός»

Ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και ανήθικη την παρέμβαση Μαραβέγια, «εν είδει καρφώματος των εργαζομένων». Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, ο Αλ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε: «Εσείς δεν ήσασταν που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές; Τόσα ψέματα! Παράγετε περισσότερη απάτη από αυτή που μπορεί να καταναλώσει ο ελληνικός λαός, Δηλαδή, σε αυτό που περιγράψατε, ο διοικητής του νοσοκομείου που τρέχουν ταβάνια και καζανάκια, δεν έχει καμία ευθύνη; Λέω για τους διοικητές που τους τοποθετήσατε μόλις εκλεγήκατε, για τα δικά σας γαλάζια παιδιά. Το δικό σας γαλάζιο παιδί, εκεί δεν έχει καμία ευθύνη;».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης«Είναι απαράδεκτο, είναι προκλητικό, απέναντι στους χιλιάδες υγειονομικούς που δώσανε και τον εαυτό τους και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους, όλων των βαθμίδων οι υγειονομικοί, είναι πρόκληση τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Μαραβέγια», τόνισε, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ «προσπάθησε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, να τα φορτώσει στους εργαζόμενους. Η κυρία περιγράφει μια κατάσταση. Δεν απαγγέλλει κατηγορίες σαν εισαγγελέας, όπως κάνετε εσείς κύριε Μαραβέγια. Είστε από το Βόλο, με ένα νοσοκομείο με τεράστια προβλήματα και μυρωδιά δεν πήρατε. Θα πρέπει οι συνάδελφοι, αν μην τι άλλο και ο λαός του Βόλου να σας καταδικάσει, απέναντι σε αυτές τις προκλητικότατες, απαράδεκτες και ανεύθυνες δηλώσεις που κάνατε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter