Μετά τη Novartis πραξικοπηματικά σκευωρία και το… Noor1

Μετά τη Novartis πραξικοπηματικά σκευωρία και το… Noor1

Σε επιτροπή ξεπλύματος φίλων και χορηγών μετατρέπεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων, και του ίδιου του κανονισμού της Βουλής, η ΝΔ υποβοηθούμενη από το πρόθυμο ΚΙΝΑΛ, επιχειρεί τώρα εντελώς πραξικοπηματικά να «βαφτίσει» σκευωρία και την υπόθεση του ναρκόπλοιου Νοοr1 στο σκέλος βέβαια που αφορά στην κακουργηματική, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη νομιμότητα και χρησιμοποιώντας σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε αποκλειστικά και μόνο για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχέση με την διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis -κι αφού ήδη το αφήγημα περί σκευωρίας έχει καταρρεύσει- αποφάσισαν τώρα πραξικοπηματικά να συνδέσουν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης με δήθεν σκευωρία πίσω από την εμπλοκή Μαρινάκη στο Νοοr1 .

Eνδεχομένως μάλιστα, αύριο-μεθαύριο, με πρόσχημα την ανοικτή προανακριτική για την Novartis, να ζητήσουν να διερευνηθούν ως δήθεν σκευωρίες κι άλλα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται «άριστοι» φίλοι τους και για τα οποία μοναδική αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη.

Η συμπεριφορά αυτή δεν έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας, ακριβώς επειδή είναι εξόφθαλμα παράνομη. Καθώς ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν άριστα τους νόμους και τους κανονισμούς μπορούν να κατανοήσουν ότι είναι αδιανόητο για άλλη υπόθεση να έχει συσταθεί η προανακριτική επιτροπή της Βουλής και άλλη να ερευνά .

Προϋπόθεση άλλωστε για να συζητηθεί κατ΄ αρχήν η σύσταση της επιτροπής μετά από αίτημα τριάντα βουλευτών ώστε να ακολουθήσει η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, είναι να έχει αποσταλεί δικογραφία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Τώρα βλέπουν «σκευωρία» και στο Noor1 με «λαγό» το ΚΙΝΑΛ (Έγγραφο)

Η όποια δικογραφία που αφορά συγκεκριμένη υπόθεση και άρα και συγκεκριμένα υπό διερεύνηση αδικήματα, διαβιβάζεται αμελητί στην Βουλή, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν οι εισαγγελείς που διερευνούν μια υπόθεση “σκοντάφτουν” πάνω σε όνομα υπουργού.

Το αμελητί σημαίνει ότι οι εισαγγελείς δεν προχωράνε σε καμία έρευνα σε σχέση με τον υπουργό και χωρίς να κάνουν καμία αξιολόγηση αποστέλλουν την δικογραφία στην Βουλή για να αποφασίσει αυτή για τα περαιτέρω.

Έτσι συστάθηκε και η εν λόγω προανακριτική επιτροπή με αντικείμενο διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κυρίου Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο Novartis που η σημερινή Κυβέρνηση επιθυμεί να “βαφτιστεί” σκευωρία.

Για την υπόθεση όμως του Νοοr1 καμία δικογραφία στην οποία να αναφέρεται το όνομα του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν έχει διαβιβαστεί στην Βουλή, μέσω της νόμιμης οδού, ώστε να γίνουν στη συνέχεια διαδικασίες για σύσταση ή όχι προανακριτικής επιτροπής.

Και τα ερωτήματα που -εύλογα- ανακύπτουν είναι:

Πόσα ακόμα πραξικοπήματα με πρόσχημα την δήθεν σκευωρία Novartis ετοιμάζονται να «νομιμοποιήσουν» μέσα στο Ναό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ; Υπάρχουν κι άλλοι φίλοι που περιμένουν στην γωνία για να «καθαρίσουν» από σοβαρές δικογραφίες χωρίς να αποφανθεί γι αυτές η Δικαιοσύνη δια των αρμοδίων λειτουργών της;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter