Μετά την ανοχή της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ο Γεραπετρίτης δεν αποκλείει νέα αιφνιδιαστικά περιοριστικά μέτρα

Μετά την ανοχή της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ο Γεραπετρίτης δεν αποκλείει νέα αιφνιδιαστικά περιοριστικά μέτρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αιφνιδιαστικών περιοριστικών μέτρων αφήνει τώρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αφότου πρώτα η κυβέρνηση φρόντισε να κάνει το χατίρι της Εκκλησίας ανοίγοντας τους ναούς τα Θεοφάνια ενώ οι ειδικοί μιλούν για ένα τρίτο κύμα με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη η χώρα τις επόμενες ημέρες.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Για την στάση της Εκκλησίας απέναντι στο θέμα ο υπουργός περιορίστηκε μόνο να πει πως «Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο».

«Είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση», ανέφερε χαρακτηρίζοντας.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Τέλος, σχετικά με το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες. Τέλος, σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα σχολεία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter