Μετά την αποκατάσταση από «Τα ΝΕΑ» και ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαθιστά την αλήθεια για τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento

Μετά την αποκατάσταση από «Τα ΝΕΑ» και ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαθιστά την αλήθεια για τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος χθες Πέμπτη στην έντυπη έκδοση των Νέων και στη στήλη του «Στίγμα» ανέφερε κάποια ψευδή στοιχεία σχετικά με το Documento, την εταιρεία Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α.Ε. και τον Κώστα Βαξεβάνη εμφανίζοντας τον εκδότη του Documento ως συνέταιρο του Καλογρίτσα, ούτως ώστε να συνδεθεί με τα περίφημα 3 εκατομμύρια ευρώ της CCC.

Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης απέστειλε επιστολή στον δημοσιογράφο ζητώντας του να ανασκευάσει τα ψευδή δημοσιεύματα και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Η ιστοσελίδα των Νέων δημοσίευσε την επιστολή Βαξεβάνη που ανέφερε πως όσα έγραφε ο Παπαχρήστος και τον εμφάνιζαν ως συνέταιρο του Καλογρίτσα είναι ψευδή αποκαθιστώντας την αλήθεια προς τους αναγνώστες της.

Σήμερα Παρασκευή στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος αναγκάστηκε να ανακαλέσει όσα δημοσίευσε χθες και αναφέρει όσα γράφει στην επιστολή του ο Κώστας Βαξεβάνης αλλά δεν φαίνεται να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τα ψευδή στοιχεία σχετικά με τη σχέση Βαξεβάνη – Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστου

«Επιστολή Βαξεβάνη

Ελαβα ευγενική, πρέπει να πω, επιστολή του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη αναφορικά με τα όσα ανέφερα χθες για τη συνεργασία του με τον Χρήστο καλογρίτσα και ειδικότερα με τον Γιάννη καλογρίτσα τον γιό του κύριου Χρήστου. Ο Κώστας επικεντρώνεται κυρίως στο σημείο του ρεπορτάζ μου, ότι αποχωρώντας από τη Media Dov ΑΕ ο Ι. Καλογρίτσας κατέλιπε στα ταμεία της εταιρείας 5 εκατ. ευρώ και διαβεβαιώνει ότι δεν μετείχε της μετοχικής της σύνθεσης, αλλά η συνεισφορά του στο εκδοτικό εγχείρημα του «Documento» αφορούσε εξαρχής την παροχή του τίτλου και τη δημοσιογραφική οργάνωση της εφημερίδας.Εφημερίδας την οποία ως γνωστόν επανέκδωσε τον Μάρτιο του 2017 με την εταιρεία Documento Media η οπία δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό. «Τα περί ταμείων και τι διέθεταν δεν τα γνωρίζω γιατί ήταν ταμεία του Καλογρίτσα», μου γράφει αλλά με τη σειρά μου θα πρέπει να (τον) ενημερώσω ότι τα περί 5 εκατ. ευρώ δεν είναι αποκύημα κάποιας φαντασίας προκειμένου να τον πλήξει – αναφέρονται σαφώς (είναι δημοσιευμένα) στο ΓΕΜΗ. Μπορεί να ανατρέξει σχετικά. Από εκεί και πέρα είναι ένα ζητούμενο τι έγιναν αυτά τα χρήματα προς τα που κατευθύνθηκαν. Εκτιμώ ότι στη γενικότερη έρευνα που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τις εισαγγελικές αρχές μια πτυχή της θα αποτελέσει και η τύχη τους.

ΥΓ: Υποθέτω ότι θα ερευνηθεί επίσης και κάτι άλλο που μου αναφέρει στην επιστολή ότι μετά την αποχώρηση του Ι. Καλογρίτσα από την εταιρεία Media Doc AE και την προσωρινή διακοπή της έκδοσης του «Documento» η Τράπεζα Αττικής δανειοδότησε τον όμιλο Καλογρίτσα με 5 εκατ. ευρώ αρχικά και εν συνεχεία με άλλα 2,5 εκατ., εν συνόλω 7,5 εκατ. – προφανέστατα χωρίς εγγυήσεις…

Εκείνο το πόρισμα του ελέγχου για τα όργια στην Τράπεζα Αττικής τι έχει γίνει; Ποιος εισαγγελέας το έχει; Και γιατί δεν ασχολείται;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter