Μετά την κατακραυγή, αποκηρύσσει το αντισημιτικό – εθνικιστικό του παρελθόν ο Μάκης Βορίδης

Μετά την κατακραυγή,  αποκηρύσσει   το αντισημιτικό – εθνικιστικό του παρελθόν ο Μάκης Βορίδης

«Δήλωση μετανοίας» για τον Μάκη Βορίδη, που μετά την ομοβροντία των αντιδράσεων σε Ισραήλ και Ελλάδα, αποκηρύσσει το εθνικιστικό παρελθόν, αλλά και «κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Ο υπουργός και πρώην αρχηγός του ακροδεξιού, φιλολεπενικού κόμματος, «Ελληνικό Μέτωπο» και πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αναγκάστηκε στην αναδίπλωση μετά την κατακραυγή στο Ισραήλ αλλά και την Ισραηλιτική Κοινότητα της Ελλάδας για την υπουργοποίηση του.

Υπενθυμίζεται ανώτερος διπλωμάτης δήλωσε στην εφημερίδα Jerusalem Post, ότι το κράτος του Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του.

Η ίδια εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στην πολιτική πορεία του Μ. Βορίδη με έμφαση στο γεγονός ότι προέρχεται από το κόμμα ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός έκανε συνεχώς αντισημιτικές δηλώσεις. Προσθέτει ότι ο ίδιος ο κ. Βορίδης στο παρελθόν υπήρξε αρνητής του Ολοκαυτώματος, ενώ έχει εκφράσει αντισημιτικές και ξενοφοβικές ιδέες.

Σημειώνεται ότι μετά από διαμαρτυρίες της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Βορίδης έχει δεσμευτεί μέσω μιας επιστολής που έχει αποστείλει ότι θα «θέσει τέρμα στις αντισημιτικές, ρατσιστικές προκαταλήψεις που συνιστούν την άμεση παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βορίδη έχει ως εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με κάλεσε δημόσια να αποκηρύξω το αντισημιτικό παρελθόν μου. Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες.

Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική.

Επιπροσθέτως να γνωστοποιήσω στον κ. Ελιέζερ τα ακόλουθα, ελπίζοντας ότι θα κατευναστούν οι ανησυχίες που εξέφρασε:

1. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίξει την καταδίκη του αντισημιτισμού. Οι Ισραηλινοί συνάδελφοί μου γνωρίζουν.

2. Έχω μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος (βλ. και σχετ. επιστολή μου στο ΚΙΣ από 7-6-2013)3. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ (βλ. Άρθρο μου στην Καθημερινή 5-3-2018).

4. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ (βλ. The press project «Κανόνες εμπλοκής απέναντι στην Τουρκία και στροφή στο Ισραήλ ζητά ο Βορίδης»).5. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα (βλ. bankingnews.gr μετά από δηλώσεις μου στο ραδιόφωνο 24/7, 2-4-2018).

Μετά ταύτα, ελπίζω οι όποιες ανησυχίες να έχουν διασκεδαστεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter