Μετά την κατακραυγή, ο Ντάισελμπλουμ αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν παραιτείται

Μετά την κατακραυγή, ο Ντάισελμπλουμ αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν παραιτείται

Μετά το “άδειασμα” από τους… οικείους και την γενικότερη κατακραυγή, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, εξέφρασε τη «λύπη» του αν όσα είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα πρόσβαλαν κάποιους, αλλά τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τον κάλεσε να αποχωρήσει από το αξίωμα μετά τις «ξενοφοβικές» –όπως τις αποκάλεσε– τοποθετήσεις του.

«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς—πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσα και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ», συμπλήρωσε ο Ολλανδός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter