Μετά την κατακραυγή, παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση για τις αποζημιώσεις της Marfin

Μετά την κατακραυγή, παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση για τις αποζημιώσεις της Marfin

Μετά την κατακραυγή για την υποκριτική στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα θύματα της Marfin για τα οποία από τη μία στήνει ειδικές πλακέτες και από την άλλη διεκδικεί να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί στους συγγενείς των θυμάτων, το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση. 

Έτσι οι συγγενείς των τριών θυμάτων θα μπορέσουν να εισπράξουν στο ακέραιο το ποσό των 2,24 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει το αρμόδιο Εφετείο. Όλα αυτά, αφού πρώτα είχε υπάρξει προσφυγή επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης

Αναλυτικότερα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του Νίκου Μπογιόπουλου ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει προσφύγει από τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλλει στους συγγενείς των θυμάτων της τράπεζας Marfin τις επιδικαστέες αποζημιώσεις, η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα την οποία «με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ». 

Διαβάστε επίσης: «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τη Marfin: «Να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση»

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», σχολίασε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter