Μετά την κατακραυγή πήρε πίσω απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία η διοίκηση του ΡΕΑ

Μετά την κατακραυγή πήρε πίσω απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία η διοίκηση του ΡΕΑ

Μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr και το σάλο που προκλήθηκε, η διοίκηση της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, ΡΕΑ, πήρε πίσω την επιβολή του οριζόντιου μέτρου για εκ περιτροπής εργασία και τουλάχιστον έξι από τις δέκα απολύσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, το documentonews.gr έφερε στην επιφάνεια την καταγγελία του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ), Παναγιώτη Μαυροειδή, και ενός εργαζόμενου για τις χείριστες εργοδοτικές πρακτικές που αποπειράθηκε να εφαρμόσει η διοίκηση του ΡΕΑ τη στιγμή που η αίθουσα τοκετών είναι γεμάτη και η συνολική κίνηση στην ιδιωτική μαιευτική κλινική δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τα μέτρα που λήφθηκαν.

Σήμερα, υπό το βάρος της κατακραυγής, η διοίκηση αποφάσισε να αποσύρει το μέτρο για εκ επιτροπής εργασία και πήρε πίσω -μέχρι στιγμής- έξι από τις δέκα απολύσεις. Κατά τα λεγόμενα του Π. Μαυροειδή, καταβάλλονται προσπάθειες για να επιστρέψουν στην εργασία τους δύο ακόμα απολυμένοι, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.

Σχολιάζοντας τη νίκη των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος της ΟΣΝΙΕ τόνισε ότι «όλοι μαζί πράξαμε το σωστό και η διοίκηση άκουσε την κραυγή των εργαζόμενων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αδέσμευτης Αγωνιστικής Κίνησης στην ΟΣΝΙΕ:

Αγώνας χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται

Συνάδελφοι μετά την ανακοίνωση της παράταξης μας και την δημοσιοποίηση του θέματος αλλά και την κατακραυγή η διοίκηση του μαιευτηρίου ΡΕΑ πήρε πίσω την εκ περιτροπής εργασία και τις απολύσεις. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του μαιευτηρίου ΡΕΑ γιατί όλοι μαζί πράξαμε το σωστό και η διοίκηση άκουσε την κραυγή των εργαζομένων. Καλούμε άμεσα τον υπουργό Εργασίας και τον υπουργό Υγείας όπως πήραν την απόφαση ανεβάζοντας το νοσήλιο στις ΜΕΘ από τα 800ευρω στα 1.600 ευρω επικαλούμενοι το μισθολογικό κόστος, έτσι άμεσα να εκδώσουν διευκρινιστική απόφαση ώστε να εξαιρούνται οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και τα διαγνωστικά κέντρα από το άρθρο 9 της ΠΝΠ όταν οι εργαζόμενοι δίνουν την μάχη για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας του COVID -19 που περνά η χώρα μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter