Μετά την Κίνα ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μόνιμες ελαφρύνσεις σε βάθος τετραετίας

Μετά την Κίνα ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μόνιμες ελαφρύνσεις σε βάθος τετραετίας

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 που έκλεισε στο 4,4% υπερβαίνοντας τον στόχο κατά 0,9%, η πρόβλεψη της Κομισιόν για ανάπτυξη 2,2% τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι στο 1,3%, αλλά και η βεβαιότητα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος θα υπερβεί την αρχική πρόβλεψη, φαίνεται πως λύνουν τα χέρια του Μαξίμου.

Έτσι το πρωί Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μία ημέρα πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, συμφώνησαν να συνεχιστεί και να βαθύνει η νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 στη ΔΕΘ.

Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα ανακοινωθούν μέτρα φορολογικής και εισφοροδοτικής ελάφρυνσης μόνιμου μάλιστα χαρακτήρα τα οποία θα αφορούν και το 2019 αλλά και μέτρα αύξησης των κοινωνικών δαπανών όπως το επίδομα ενοικίου και οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Της εξειδίκευσης των μέτρων αυτών θα προηγηθεί η νομοθέτηση των ρυθμίσεων των 120 δόσεων και νέα σύσκεψη που θα λάβει χώρα στο Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Πεκίνο.

Διαβάστε ακόμη: Μειώνονται ΦΠΑ και συντελεστές φορολογίας – Πακέτο φοροελαφρύνσεων εντός Μαΐου

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ο πρωθυπουργός στη πρωινή σύσκεψη δήλωσε ότι η έξοδος από το Μνημόνιο «έχει προσδώσει νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία και μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε τη νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018. Μπορούμε τώρα να καταστρώσουμε ένα συνολικό σχέδιο προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία αλλά στην επόμενη τετραετία με στόχο μόνιμες ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ενάρετο κύκλο στον οποίο έχει μπει η οικονομία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter