Μετά την Υγεία και την Παιδεία ο Μητσοτάκης ξεπουλάει και την αμυντική βιομηχανία

Μετά την Υγεία και την Παιδεία ο Μητσοτάκης ξεπουλάει και την αμυντική βιομηχανία

Φαίνεται πως η μητσοτακή ροπή προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα συνεχίζεται, καθώς μετά την υγεία και την παιδεία φαίνεται να ιδιωτικοποιείται και η αεροπορική βιομηχανία.

Δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει πως η αμερικάνικη εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της ΕΑΒ (Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας). Σημειώνει μάλιστα πως κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν επαφές ανάμεσα στην ΕΑΒ και την Λόκχιντ Μάρτιν, οι οποίες αφορούσαν στην ανάληψη από μέρους της εταιρείας του τμήματος της βιομηχανίας που αφορά στις επισκευές.

«Τμήμα του σχεδίου είναι, ουσιαστικά, ο διαχωρισμός της ΕΑΒ σε δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων θα παραμείνει στον έλεγχο του Δημοσίου και μια δεύτερη που, υπό τον έλεγχο της «Λόκχιντ Μάρτιν», θα αναλάβει να γίνει στρατηγικός διαχειριστής με διαφορετικά αντικείμενα και συγκεκριμένα τις αεροκατασκευές, τις αεροεπισκευές, τις αναβαθμίσεις αεροσκαφών και τη συντήρηση κινητήρων», αναφέρει το δημοσίευμα που κλείνει κάνοντας λόγο για συνάντηση της ομάδας του Γραφείου Προγράμματος JSF (JPO) του Πενταγώνου, με την Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) στις 23 Μαΐου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Μαΐου ρεπορτάζ της Αυγής ανέδειξε το γεγονός πως η ίδια η ΕΑΒ ανέθεσε την συντήρηση των  αεροσκαφών C-130 σε ιδιωτική εταιρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter