Όταν όλα πάνε στραβά η Νέα Δημοκρατία θυμάται… την τρομοκρατία

Όταν όλα πάνε στραβά η Νέα Δημοκρατία θυμάται… την τρομοκρατία

Όταν τα σύννεφα για την κατάσταση στο εσωτερικό αλλά στην εξωτερική πολιτική βαραίνουν η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υποστηρικτές τους στα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, θυμούνται την τρομοκρατία για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες.

Τι ποιο εύκολο λοιπόν από το να διοργανώσουν ημερίδα υποτίθεται για να τιμήσουν τα θύματα της τρομοκρατίας – ποια άραγε – στην οποία την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το κλείσιμο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και αν αυτό ακούγεται φυσικό, τι θα λέγατε για τη συμμετοχή του Μιχάλη Τσιντσίνη, του Γιάννη Πρετεντέρη, του Πάσχου Μανδραβέλη στη συζήτηση για την «Εξέλιξη της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».

Στη συζήτηση όμως με τίτλο «Η τρομοκρατία υπό την οπτική των τεχνών και των γραμμάτων» όπου συμμετέχουν Μιχάλης Μητσός, ο Ηλίας Κανέλλης, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Χρήστος Χωμενίδης και η Καρολίνα Μέρμηγκα τι άραγε θα διαπραγματευτούν; Μήπως ποια έργα οποιουδήποτε είδους θα πρέπει να απαγορεύσουν;

Το επόμενο τραπέζι συζήτησης με τίτλος «Ασφάλεια και Ελευθερίες: Οι δημοκρατικοί θεσμοί και η απειλή της τρομοκρατίας» θα ντύσει ιδεολογικά τα συμπεράσματα του προηγούμενου καθώς εκεί υπό τον συντονισμό του Παύλου Τσίμα θα αναπτύξουν τις απόψεις τους οι Ευάγγελος Βενιζέλος, η Μαριέττα Γιαννάκου, η Λίλιαν Μήτρου και ο Μιχάλης Σταθόπουλος.

Μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα λοιπόν θα δημιουργηθεί στο Πολεμικό Μουσείο το μεσημέρι της Δευτέρας για να εγκριθούν και νομιμοποιηθούν οι ακροδεξιές πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον κινηματογράφο Αθήναιον που παιζόταν η ταινία Τζόκερ, η καταστολή στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι, το γδύσιμο των διαδηλωτών και η προσπάθεια φόβου που θέλουν να επιβάλλουν.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη από τα διάφορα πάνελ, η οποία θα είχε και λόγο να μιλήσει καθώς η οικογένειά της έπεσε θύμα τρομοκρατίας.

Διαβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας και θαυμάστε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter