Μετά τις αντιδράσεις δίνεται παράταση στην υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη

Μετά τις αντιδράσεις δίνεται παράταση στην υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη

Mετά τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων αλλά και της αντιπολίτευσης που ζητούσαν να δοθεί παράταση στις αιτήσεις επαναπροσδιορισμού του νόμου Κατσέλη παρατείνεται μέχρι το τέλος του μήνα η προθεσμία υποβολής τους.

Η παράταση δίνεται με υπουργική απόφαση δύο μόλις ημέρες πριν τη λήξη ( την Παρασκευή) της πρώτης προθεσμίας οπότε και κινδύνευαν να βγουν σε πλειστηριασμό περισσότερες από 35.000 πρώτες κατοικίες πολιτών.

Συγκεκριμένα η παράταση δόθηκε με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ».

Η παράταση αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση πριν από το 2015, καθώς για τους υπόλοιπους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στο «Νόμο Κατσέλη» η καταληκτική ημερομηνία είναι διαδοχικά ανά 15νθημερο έως την 31 η Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την εν λόγω τροπολογία, «δίδεται ο αναγκαίος χρόνος στους δικηγόρους, προκειμένου να εξοικειωθούν περαιτέρω με τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας και να προστατευθούν τα δικαιώματα του κάθε δανειολήπτη που χρήζει δικαστικής προστασίας».

«Δίνουμε μια 15νθήμερη παράταση προκειμένου να μην κινδυνεύσει ούτε ένας δανειολήπτης που έχει υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη», υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κων.Τσιάρας.

Αναφορικά με τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας παρέθεσε στη Βουλή στοιχεία από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) σύμφωνα με τα οποία μέχρι στιγμής περισσότεροι από 20.000 δανειολήπτες από τους συνολικά 37.000 υπόχρεους σε επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους έχουν εισέλθει στην ειδική πλατφόρμα και απαντώντας στις εύλογες αιτιάσεις περί ασφυκτικών προθεσμιών, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ισχυρίστηκε ότι ο χρόνος είναι αρκετός καθώς «από την κοινοποίηση του επαναπροσδιορισμού της συζήτησης μιας υπόθεσης, οι δανειολήπτες έχουν πρόσθετο χρόνο 2 μηνών για την υποβολή των προτάσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Διαβάστε επίσης: Οι δικηγόροι (ΕΔΑ) καταγγέλλουν απουσία οργάνωσης της πλατφόρμας για τα υπερχερεωμένα νοικοκυριά και ζητούν παράταση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter