Μετά τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου επαναλειτουργεί η λέσχη σίτισης του ΑΠΘ χωρίς αποκλεισμούς

Μετά τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου επαναλειτουργεί η λέσχη σίτισης του ΑΠΘ χωρίς αποκλεισμούς

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την διαδικασία της σίτισης του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος των Βαλκανίων, του ΑΠΘ, και o οποίος είχε αντιδράσει στις κινητοποιήσεις των φοιτητών που ζητούσαν δωρεάν σίτιση για όλους κατεβάζοντας τα ρολά της λέσχης και εγκαταλείποντας τους στην μοίρα τους, φαίνεται να υποχώρησε. Σημειώθηκε έτσι μια μεγάλη νίκη για τους φοιτητές.

Αφορμή για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις αποτέλεσε τόσο η παγερή αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την επιβίωση των φοιτητών σε συνθήκες ακρίβειας όσο και η απόφαση του εργολάβου να τοποθετήσει σεκιούριτι στην είσοδο της φοιτητικής λέσχης προκειμένου να ελέγχονται τα διαπιστευτήρια (κάρτα σίτισης) των φοιτητών. Μεγάλη μερίδα των σπουδαστών αντιπαρέβαλε σε αυτή την κίνηση πειθαρχικού χαρακτήρα το γεγονός πως η ακρίβεια και οι γενικότερες αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά βαραίνουν τις πλάτες του συλλόγου, επηρεάζοντας την δυνατότητα βιοπορισμού τους.

Οι φοιτητές πρότειναν χαλάρωση του ελέγχου των προϋποθέσεων σίτισης λόγω της δεδομένης κοινωνικής συνθήκης καταγγέλοντας ταυτόχρονα πως ο εργολάβος προχώρησε σε μείωση των μερίδων και αύξηση του κόστους για όσους δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με σκοπό να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος.

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα το κατέβασμα των ρολών της λέσχης. Οι φοιτητές είχαν αντιδράσει τότε αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την λειτουργία της λέσχης και απευθύνοντας το αίτημά τους στις αρμόδιες πανεπιστημιακές αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter