Μετά τις Πρέσπες

Μετά τις Πρέσπες

Η θλιβερή παρουσία της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) στη δημόσια αντιπαράθεση και συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι σίγουρα στοιχείο που λειτουργεί υπονομευτικά για το μέλλον της χώρας.

Όχι μόνο στα εθνικά – γεωπολιτικά θέματα αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας. Γιατί η σκέψη και μόνο (που χρειάστηκε 48 ώρες για να ξεκαθαριστεί) για υποβολή νέας πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση την παραμονή της εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές ήταν κάτι παραπάνω από τυχοδιωκτική και αν γινόταν πράξη η –δυνητικά– εθνική βλάβη θα ήταν τεράστια.

Η επόμενη ημέρα μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, με ενισχυμένη την πολιτική σταθερότητα, πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία ενός ορμητικού επενδυτικού κύματος. Ηδη ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης γνωστοποίησε την έναρξη δύο εμβληματικών ενεργειακών πρότζεκτ που αφορούν την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Αλλά και οι νέες, διαβαλκανικής εμβέλειας οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές που θα δημιουργηθούν θα μεταβάλουν την εικόνα του συνόλου της βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο υπάρχουν και όλα τα άλλα στο μέτωπο της οικονομίας. Από τα μέτρα για τους μισθούς και το υπόλοιπο κοινωνικό πακέτο και τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τις γεωπολιτικές συμμαχίες στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και η έξοδος στις αγορές και εντέλει η πλήρης μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή.

Οι εξελίξεις που προδιαγράφονται θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας και το ιδιαίτερα θετικό από τις πυκνές και δραματικές εν πολλοίς εξελίξεις των τελευταίων 40 ημερών είναι ότι το μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέκτησε και μεγαλύτερο εύρος και μεγαλύτερο βάθος. Κάτι του οποίου η σημασία θα γίνει ιδιαίτερα εμφανής λίαν συντόμως…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter