Μετά τις σακούλες στην Ηλεία φόρτωναν ρουσφέτια τον ΟΑΣΘ

Μετά τις σακούλες στην Ηλεία φόρτωναν ρουσφέτια τον ΟΑΣΘ

Τα όσα είπε χαριεντιζόμενος ο πρώην υπουργός της ΝΔ και δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, για τις σακούλες με τα ευρώ στους πυρόπληκτους ψηφοφόρους της Ηλείας δεν ήταν το σύμπτωμα αλλά η ασθένεια. Μια ασθένεια που, μαζί με πολλά άλλα, οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα το 2010.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και τα όσα συνέβαιναν εκεί είναι ενδεικτικά του κράτους Μαυρογιαλούρου που είχε στήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν.

Τον Δεκέμβριο του 2019 του «Παραπολικά» έγραφαν ότι είναι «Θέμα τιμής για τη φιλελεύθερη Ν.Δ. η πλήρης ‘’θεραπεία’’ του Σοβιετικού πειράματος!» στον ΟΑΣΘ.
Ο συντάκτης του απίστευτου κειμένου έγραφε ότι «Η ‘’παρωδία’’ αστικής συγκοινωνίας που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς τα τελευταία χρόνια, αναμφίβολα αποτελεί προϊόν του μοναδικού πλήρως σοβιετικής εμπνεύσεως πειράματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!» και οι μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ, επιθυμούσαν διακαώς την επιστροφή σε ένα (φιλελεύθερο) καθεστώς που τους ήθελε να εισπράττουν τα κέρδη αλλά τα έξοδα (μισθοί κ.λ.π.) να τα βάζει το κράτος! Και παράλληλα πολλοί εξ αυτών να εισπράττουν και τον μισθό τους!

Τα χρόνια κύλησαν ο ΟΑΣΘ είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία μέχρι τέλους του 2022, οι φιλελεύθεροι (αντι)κρατιστές με τα χρήματα των πολιτών αναζητούν την πλήρη ιδιωτικοποίησή του και σε περίπου έναν μήνα από σήμερα λήγει η διετής σύμβαση που είχε υπογράψει το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης  με τον ΟΣΕΘ και με την οποία του είχε εκχωρηθεί η λειτουργία του ¼ του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ χωρίς ουδείς να γνωρίζει κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Μαυρογιαλούροι σε διατεταγμένη υπηρεσία

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε το 2007, την ίδια χρονιά που ο Δούκας μοίραζε τα εκατομμύρια του Ταμείου Μολυβιάτη σε μαύρες σακούλες στους ψηφοφόρους της ΝΔ σύσσωμος ο μηχανισμός της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα και οι βουλευτές της φόρτωναν με ρουσφέτια τον «ιδιωτικό» ΟΑΣΘ!

Βροχή έπεφταν τα αιτήματα των βουλευτών (Ράπτη, Ιωαννίδης, Καράογλου, Γκιουλέκας, Ορφανός) προς την τότε διοίκηση για διορισμό «δικών τους» παιδιών προς άγρα φυσικά ψηφοφόρων. Και το απίστευτο είναι πως την ίδια στιγμή ή μερικά χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι ζητούσαν την  ιδιωτικοποίηση του οργανισμού που πνιγόταν στα χρέη του και που μπορεί να μην είχε οδηγούς και επιστημονικό προσωπικό αλλά είχε πληθώρα διοικητικού προσωπικού φυσική συνέπεια των ρουσφετολογικών προσλήψεων και εσωτερικών μετακινήσεων οδηγών σε διοικητικές θέσεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2001 ο ΟΑΣΘ παρουσίαζε πλεονάζον προσωπικό 502 άτομα δηλαδή το 20% ήτοι προσωπικού του.

Μια επιχείρηση, ξαναγράφουμε, που το σύνολο ακόμη και των εξόδων προσωπικού καταλογίζονταν σε βάρος του δημοσίου για να μην επηρέαζε το επιχειρηματικό κέρδος!. Ακόμη και το επιχειρηματικό της κέρδος εθεωρείτο έξοδο και όχι αποτέλεσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αλλά για όλα αυτά και για τα ρουσφέτια των βουλευτών της ΝΔ το Σωματείο των Εργαζομένων και μετόχων παράλληλα σε μεγάλο βαθμό είχε πάθει αφωνία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter