Μετά το «Γιαβούζ», φεύγει και ο «Πορθητής» από την κυπριακή ΑΟΖ

Μετά το «Γιαβούζ», φεύγει και ο «Πορθητής» από την κυπριακή ΑΟΖ

Μετά την αποχώρηση του τουρκικού γεωτρύπανου Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ  σειρά παίρνει ο «Πορθητης» σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»

Σύμφωνα με το philenews.com το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο ολοκλήρωσε τη γεώτρησή του ανοιχτά της Πάφου και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε κάποιο τουρκικό λιμάνι κι από εκεί να κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα για νέα γεώτρηση, αποχωρώντας έτσι από την Κύπρο.

Παράλληλα, το Γιαβούζ που έφυγε από τα Κατεχόμενα και έχει αγκυροβολήσει στην Αττάλεια ενδέχεται να σταλεί για νέα γεώτρηση νοτίως της Κύπρου, όπου το Μπαρμπαρός έχει διεξάγει έρευνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, την ώρα που τα δύο τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα Πορθητής και Γιαβούζ αναμένουν νέες εντολές για γεωτρήσεις, το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις αναχώρησε από την Αττάλεια υπό τη συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους Έλληνες θεωρώντας ότι κατευθύνεται ανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως προς τα πού θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter