Μετά το σάλο ο Μητσοτάκης παρατείνει τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Μετά το σάλο ο Μητσοτάκης παρατείνει τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Χωρίς να έχει άλλη επιλογή μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με μια ανάρτησή του στο facebook ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λαμβάνουν δωρεάν και το 2021 τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή.

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να καλύψει τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργού Εργασίας.

Μέχρι και σήμερα Τρίτη, τρεις μέρες πριν την εκπνοή του χρόνου ο Γιάννης Βρούτσης δεν είχε λάβει καμία απόφαση επί του ζητήματος  παρά τις πιέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων με αποτέλεσμα πάνω από 600.000 συνταξιούχοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα από το νέο έτος. 

Ωστόσο, ο σάλος που προκλήθηκε «ξύπνησε» την κυβέρνηση και τελικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η δωρεάν παροχή φαρμάκων θα συνεχιστεί για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το νέο έτος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter