Μετά τον σάλο, ο Χατζηδάκης ανακοινώνει αύξηση του προϋπολογισμού για το «Εξοικονομώ»

Μετά τον σάλο, ο Χατζηδάκης ανακοινώνει αύξηση του προϋπολογισμού για το «Εξοικονομώ»

Τα αμάζευτα προσπάθησε νωρίτερα την Τετάρτη να συμμαζέψει ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης για τους αποκλεισμούς, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη προϋπολογισμού του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, οδηγώντας στα… κάγκελα μηχανικούς και ιδιοκτήτες ακινήτων που προσέβλεπαν στα χρήματα του «εξοικονομώ» για την ενεργειακή βελτίωση των κατοικιών, αλλά και την τόνωση της οικοδομής, δόθηκαν την Τετάρτη παρατάσεις στις ημερομηνίες για τις περιφέρειες της χώρας, ενώ ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε λίγο νωρίτερα και μετά τη συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αύξηση του προϋπολογισμού του «εξοικονομώ». Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη, δηλαδή το υπουργείο Ανάπτυξης «το οποίο έχει και τον κεντρικό συντονισμό όλων αυτών των προγραμμάτων, προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος, διότι είναι ένα πρόγραμμα χρήσιμο από πολλές και διαφορετικές πλευρές».

Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε.. αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Στόχος είναι να μετριαστεί ο φόρτος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων στην πρώτη ομάδα Περιφερειών όπου «άνοιξε» το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το νέο χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

– Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά

– Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο

– Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

– Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

– Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter