Μετά το twitter και το Facebook κατά του Τραμπ – Μπλόκαραν βίντεο για την πανδημία του κορονοϊού λόγω παραπληροφόρησης

Μετά το twitter και το Facebook κατά του Τραμπ – Μπλόκαραν βίντεο για την πανδημία του κορονοϊού λόγω παραπληροφόρησης

Απανωτά είναι τα χτυπήματα που δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ από τα social media. 

Το Twitter για μία ακόμη φορά όχι μόνο κατέβασε την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου αλλά και μπλόκαρε για λίγη ώρα τον λογαριασμό της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Συγκεκριμένα, η διαχείριση του Twitter απαγόρευσε για κάποια ώρα χθες Τετάρτη στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στην υπηρεσία, ωσότου να διαγράψει μία που περιείχε βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του μεγιστάνα, στην οποία ο Τραμπ διατεινόταν ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον κορονοϊό.

Η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter για την παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19. Ο κάτοχος του λογαριασμού όφειλε να αποσύρει το tweet προτού να μπορέσει να κάνει νέες αναρτήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος της καλιφορνέζικης εταιρείας.

Ωστόσο, αντίδραση υπήρξε αυτή τη φορά και από το Facebook το οποίο απέσυρε επίσης το βίντεο που μεταφορτώθηκε στη σελίδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία του κορονοϊού.

Αντιδράσεις από την ομάδα του Τραμπ

Η ομάδα του Τραμπ αντέδρασε κατηγορώντας τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι δύο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πως εμφορούνται από «προκατάληψη» εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ. «Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κριτές της αλήθειας», σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα, εκπρόσωπος της εκστρατείας.

«Ο πρόεδρος ανέφερε απλά ένα γεγονός: τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή από τους ενηλίκους στη μόλυνση από τον κορονοϊό», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο περί «ακόμη μιας απόδειξης ότι η Σίλικον Βάλεϊ είναι προκατειλημμένη εναντίον του προέδρου» και υπογραμμίζοντας πως οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε βάρος του.

Ανάρτηση του Ίλον Μασκ τον Μάρτιο, στην οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla διατεινόταν επίσης πως τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία» στον κορονοϊό, παραμένει αναρτημένη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιτίθενται συχνά στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube (της Google) επειδή όπως διατείνονται τους λογοκρίνουν συστηματικά και υποστηρίζουν την άλλη πλευρά, μολονότι χρησιμοποιούν ευρέως τους τρεις ιστότοπους όταν διεξάγουν προεκλογικές και άλλες εκστρατείες.

Ο Τραμπ έχει πάνω από 80 εκατομμύρια «ακολούθους» στο Twitter, για παράδειγμα.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι οι ιστότοποι δεν παρεμβαίνουν πιο αυστηρά για την αφαίρεση εμπρηστικού περιεχομένου, που κατ’ αυτούς παραπληροφορεί ή υποκινεί το μίσος.

Σε μία αξιομνημόνευτη περίπτωση, αφαιρέθηκαν από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήσεις του Τραμπ καθώς και της εκστρατείας του που περιείχαν το αντεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο — σύμβολο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί με το οποίο οι φρουροί ξεχώριζαν τους πολιτικούς κρατούμενους (σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αναρχικούς, μέλη της λευκής φυλής που είχαν βοηθήσει Εβραίους, συνδικαλιστές…).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter