Mετά τον Άδωνη, και γιατρός της Επιτροπής «ενοχοποιεί» τις διαδηλώσεις για εξάπλωση του κορονοϊού (Video)

Mετά τον Άδωνη, και γιατρός της Επιτροπής «ενοχοποιεί» τις διαδηλώσεις για εξάπλωση του κορονοϊού (Video)

Το… σύνθημα το έδωσε πριν τρεις ημέρες ο Αδωνης Γεωργιάδης επιρρίπτοντας ευθύνες στις διαδηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «πώς να ανοίξει η αγορά όταν γίνονται δύο διαδηλώσεις τη μέρα;».

Φυσικά ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις μεγάλες τοπικές διαδηλώσεις σε πλήθος πόλεων και γειτονιών λέγοντας ότι “κάνουν συγκεντρώσεις σε μικρούς δρόμους”….

Σήμερα πήρε σειρά ένας εκ ειδικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως ναι μεν, ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα στους ανοιχτούς χώρους, επαναλαμβάνοντας δε τα περί τήρησης των μέτρων, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τις απαραίτητες αποστάσεις. Βέβαια από όσο βλέπουμε, οι διαδηλωτές φορούν μάσκα, αλλά συνήθως η παρουσία των… ΜΑΤ προκαλεί συνωστισμούς ενώ ειδικά τα χημικά τους και οι ξυλοδαρμοί αθώων πολιτών δημιουργούν κι άλλα προβλήματα….

Μορατόριουμ για πορείες

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρότεινε πως «για τη μείωση των συγκεντρώσεων καλό θα είναι να υπάρξει ένα μορατόριουμ από τις πολιτικές δυνάμεις. Είτε με την μη κατάθεση νομοσχεδίων από την κυβέρνηση που προκαλούν αντιδράσεις, εφόσον αυτό είναι εφικτό καθώς θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση του Κράτους, είτε με τη στάση μιας πιο υπεύθυνης αντιμετώπισης. Σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να υπάρξει μετάδοση του ιού».

«Όταν λέω μορατόριουμ, εννοώ μορατόριουμ των πάντων και κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και συλλογικοτήτων και των πάντων. Τώρα έχουμε πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Ας έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα», σημείωσε ο καθηγητής.

Εάν η κυβέρνηση τηρούσε το πρώτο σκέλος της πρότασης ίσως να μην ξεσπούσαν αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Αλλά ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν βαλθεί να αξιοποιήσουν την πανδημία επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα σε δικαιώματα και ελευθερίες για να περάσουν τρομακτικά μέτρα κατά της πλειοψηφίας των πολιτών σε εργασία, παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό, συνδικαλισμό…

https://www.youtube.com/watch?v=IdDWJ2rCtSA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter