Μετά τον γυναικοκτόνο ο Μπαλάσκας ξεπλένει και μαστροπό

Μετά τον γυναικοκτόνο ο Μπαλάσκας ξεπλένει και μαστροπό

«Είχε μια απίστευτα κοινωνική, άρτια και καλή, θα μπορούσα να πω, οικογένεια, με ένα πάρα πολύ καλό παιδί και μια σύζυγο ιδιαίτερα καλή γυναίκα», είπε εκ του τηλεοπτικού αέρα της εκπομπής «Σήμερα» ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της αστυνομίας στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει το έγκλημα παρουσιάζοντας το οικογενειακό περιβάλλον του φερόμενου ως μαστροπού και παιδοβιαστή που συνελήφθει στον Κολωνό.

«Έχει έναν γιο, πάρα πολύ καλό παιδί, εξ όσων γνωρίζω και έχει και μια σύζυγο, πολύ καλή κυρία», προσέθεσε ο συνδικαλιστής της αστυνομίας επαναφέροντας μνήμες από τις δηλώσεις που είχε κάνει για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Τότε  είχε τοποθετηθεί προσφέροντας… «οδηγίες προς επίδοξους γυναικοκτόνους» με στόχο την ελαχιστοποίηση της ποινής τους, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τον θύτη της στυγερής γυναικοκτονίας είχε υπογραμμίσει πως «δείχνει ότι είναι βλάκας» γιατί «τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, αν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στο θυμό του, ότι τα ‘χασε και “τρελάθηκε” … αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή… θα πήγαινε “εν βρασμώ ψυχής” σε οικογενειακό καυγά. Θα πήγαινε πέντε; έξι χρόνια φυλακή;».

Τώρα φαίνεται πως ο κύριος Μπαλάσκας έχει αναλάβει την ανόρθωση του πεσμένου ηθικού προφίλ του 53χρονου παιδοβιαστή – μαστροπού. Η στάση αυτή εξυπηρετεί το κυβερνητικό αφήγημα. Αλήθεια πως ακριβώς στηρίζονται τα θύματα στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου; Δεν φέρει ευθύνες η κυβέρνηση ή τα πετσωμένα ΜΜΕ;

Διαβάστε επίσης: 

Μπαλάσκας: Bullying γίνεται μόνο στα δημόσια σχολεία, όχι στα ιδιωτικά

Επανεμφάνιση Μπαλάσκα για τις γυναικοκτονίες μετά τις περσινές αθλιότητες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter