Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το αίτημα ΚΚΕ για την υπόθεση των υποκλοπών στον Περισσό

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το αίτημα ΚΚΕ για την υπόθεση των υποκλοπών στον Περισσό

Συντονίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στηρίζοντας το αίτημα του ΚΚΕ να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με επίκεντρο τις «συνακροάσεις»-υποκλοπές  στα γραφεία του στον Περισσό. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, και το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Χάρης Καστανίδης έστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αθανάσιο Μπούρα, ζητώντας τη σύγκληση της Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών- τηλεφωνικών «συνακροάσεων» στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τον Αθανάσιο Μπούρα, που υπέγραφαν εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του η Ευαγγελία Λιακούλη και ο Χάρης Καστανίδης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είναι ιδιαίτερης θεσμικής σημασίας η διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ζητούμε, για το λόγο αυτό, την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να προσέλθουν για ακρόαση τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις από 5/12/2022 και 6/12/2022 επιστολές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς εσάς».

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μια μέρα πριν,  στις 5 Δεκεμβρίου 2022,  είχε εκφράσει τη στήριξή του στο αίτημα του ΚΚΕ «για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής», σε επιστολή που είχαν είχε στείλει προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οι βουλευτές -μέλη της Επιτροπής Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του ΚΚΕ για έκτακτη σύγκληση Επιτροπής Θεσμών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Ανδρουλάκης στέλνει τον Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Ράπισμα από φορείς στη Βουλή: «Το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές είναι αντίθετο με Σύνταγμα και ΕΣΔΑ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter