Μετά τον χειμώνα έρχεται πάντα η άνοιξη

Μετά τον χειμώνα έρχεται πάντα η άνοιξη

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν ήταν τα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ο ΕΟΔΥ για το μέλλον της οικονομίας αλλά και της κοινωνικής ζωής της χώρας.

Αν συνεχιστεί η άνοδος, που δυστυχώς όλοι την προεξοφλούν, τα νέα σκληρότερα μέτρα πρέπει να θεωρούνται σίγουρα.

Καθώς μάλιστα οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν με καθόλου ικανοποιητικό ρυθμό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα, δεν τολμάει ούτε να σκεφτεί την περίπτωση να αναζητήσει εμβόλια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρεμπιπτόντως η Ρωσία ανακοίνωσε έτοιμη να διαθέσει 700 εκατομμύρια δόσεις εντός του 2021, είναι σίγουρο ότι το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της με τις πολιτικές της «άριστης» κυβέρνησης του ανέμελου πρωθυπουργού. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες βρίσκονται υπό κατάρρευση με τα νέα για τον τουρισμό να είναι άκρως αποθαρρυντικά.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι μία στις δύο επιχειρήσεις εστίασης θα βάλουν λουκέτο, η μεσοσταθμική απώλεια του τζίρου τους είναι 56,3%, ενώ 200.000 εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε αναστολή συμβάσεων εργασίας με εξαιρετικά επισφαλή το μέλλον τους.

Στους υπόλοιπους κλάδους μια στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα ενώ το 50% έχουν ρευστότητα για ένα μόνο μήνα. Μάλιστα το 60% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εκφράζουν φόβους ότι θα κλείσουν το επόμενο εξάμηνο, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο αρνείται να πάρει δραστικά μέτρα στήριξης αλλά διαμηνύει ότι τα χρήματα τελειώνουν, παρά τα 37 δις. του περίφημου μαξιλαριού και ταυτόχρονα προετοιμάζεται να εφαρμόσει τον νέο πτωχευτικό νόμο που θα στείλει στην φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Και μέσα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις περνούν όσα νομοσχέδια δεν τολμούσε να φέρει στη Βουλή καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση, ούτε να προτείνει η περίφημη τρόικα.

Αυτό που δεν έχει υπολογίσει ο Κυριάκος και η παρέα του είναι ότι η παγωνιά που έχει σκεπάσει την ελληνική κοινωνία πολύ γρήγορα θα μετατραπεί σε μία θερμότατη αντίδραση που θα τους παρασύρει χωρίς να μπορούν να φέρουν ουδεμία αντίδραση.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter