Μεταφορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο στον κόλπο της Καρύστου και ξεφεύγουν από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Μεταφορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο στον κόλπο της Καρύστου και ξεφεύγουν από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Έναν ακόμη τρόπο να ξεφύγουν από τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως σκαρφίστηκαν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι την ίδια στιγμή που ασκούν σφοδρή κριτική μέσα από τα κανάλια τους συνεχίζουν να στέλνουν δεξαμενόπλοιά τους στη Ρωσία προκειμένου να εφοδιαστούν –το καθένα– με δεκάδες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφόρτωσης του πετρελαίου από το ρωσικής σημαίας πλοίο Pegas στο τάνκερ Energy με σημαία Λιβερίας στον κλειστό κόλπο της Καρύστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσότητα πετρελαίου εκτός του Energy αναμένεται να παραλάβει και δεύτερο τάνκερ που σύντομα θα φτάσει στην περιοχή. Παράλληλα, είναι έκδηλη η ανησυχία των τοπικών φορέων και των κατοίκων της Καρύστου για την πιθανότητα διαρροής, καθώς παρότι έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα η μεταφόρτωση θα διαρκέσει συνολικά οκτώ ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό τάνκερ είναι ένα εκ των δύο που σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, δεσμεύτηκαν τον Απρίλιο στο λιμάνι της Καρύστου εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, δίχως ωστόσο να δοθεί καμία περαιτέρω εξήγηση από το Λιμενικό.

Διαβάστε επίσης: Μυστήριο με δύο δεσμευμένα ρώσικα τάνκερ στο λιμάνι της Καρύστου

Πηγή: tvStar.gr

Μάλιστα, μετά  τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Documento για τους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν πετρέλαιο του Πούτιν και παράλληλα «οδύρονται» μέσω των καναλιών τους για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αντιτείνει πως «ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου από τη Ρωσία δεν έχει σταματήσει από καμία χώρα». Σε δεύτερο χρόνο εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγινε πιο συγκεκριμένος, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει απαγορεύσει στη Ρωσία την εξαγωγή ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Τα τάνκερ που μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν

Το στίγμα των πλοίων:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter