Μετακινήσεις γιατρών προς τη Βόρεια Ελλάδα χωρίς σχέδιο και με χαρακτηριστικά… επίταξης

Μετακινήσεις γιατρών προς τη Βόρεια Ελλάδα χωρίς σχέδιο και με χαρακτηριστικά… επίταξης

Παθολόγος στα επείγοντα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ανέφερε ότι οι μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ προς τη Βόρεια Ελλάδα έχουν «χαρακτηριστικά επίταξης» και πραγματοποιούνται δίχως σχέδιο.

Τα λεγόμενα του Κώστα Τσιτσιμπή, παθολόγου, επιμελητή Β’ στα επείγοντα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» στη ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 98,9 «Χωρίς Μάσκα», φανερώνουν τον πανικό στον οποίον βρίσκεται η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, λαμβάνουν χώρα μετακινήσεις χωρίς κανένα σχέδιο και πρόβλεψη για όσους συνδράμουν εν μέσω πανδημίας.

«Θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι μετακινήσεις αλλά να γίνονταν με ένα προγραμματισμένο τρόπο και γνωρίζοντας όλοι οι φορείς για ποιο λόγο για παράδειγμα τώρα κάποιοι συνάδελφοι ανεβαίνουν στη Μακεδονία από τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή ανεβαίνουμε να βοηθήσουμε τους γιατρούς. Τη βοήθεια κανείς δεν την αρνήθηκε ποτέ», σημειώνει ο Κώστας Τσιτσιμπής, αναλύοντας στη συνέχεια τη διαδικασία που ακολουθείται για τις μετακινήσεις γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η διαδικασία έχει ως εξής ή μάλλον να το ξεκινήσουμε από την αρχή. Ότι ούτως ή άλλως εξ ορισμού υπάρχουν ελλείψεις πάνω. Δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού όπως θεωρούσαμε πως πρέπει να γίνει και γι’ αυτό το λόγο έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Το αμέσως επόμενο είναι ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα από ότι φαίνεται είναι με κάτι που μοιάζει σαν επίταξη των γιατρών του ΕΣΥ και όχι των ιδιωτών γιατρών ή των κλινικών για να καλύψουν τις τρύπες και τα προβλήματα που υπάρχουν πάνω. Οι όροι με τους οποίους γίνεται αυτό, εννοώ δηλαδή σε σχέση με την καθημερινότητα και το πως γίνεται, είναι το εξής. Έχει σταλεί στο νοσοκομείο μας ότι χρειάζονται τέσσερις γιατροί να ανέβουν πάνω. Αυτοί οι τέσσερις γιατροί θα μετακινηθούν με ένα πούλμαν, θα μάθουν το που θα πάνε και σε ποιο νοσοκομείο την προηγούμενη ημέρα το βράδυ της μεταφοράς τους και ότι θα ξεκινήσει αυτό το πούλμαν και θα κάνει μια διανομή των γιατρών στις διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Χωρίς να υπάρχει από τους συναδέλφους που μόλις γύρισαν, γιατί ήταν οι πρώτοι που έφυγαν, χωρίς να υπάρχει μέριμνα ούτε για τη διατροφή, ούτε για την διαμονή».

Ο παθολόγος του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» επιβεβαίωσε μάλιστα ότι αρκετοί συνάδελφοί του αναγκάζονται να ψάξουν μέχρι και καταλύματα για να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

«Κάποιοι συνάδελφοι ψάχνουν ξενώνες, καταλύματα για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και πόσο μάλλον για τη διατροφή τους. Γιατί δεν υπάρχει καμία απόφαση ούτε για δαπάνες μετακίνησης έτσι ώστε να καλυφθεί το κόστος διαμονής. Όχι, δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη για οδοιπορικά τουλάχιστον δεν ξέρουμε ακόμα, δεν μας έχει έρθει κάτι».

ΣΥΡΙΖΑ: Από τα χειροκροτήματα, στις μουσικές καρέκλες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε τις εν λόγω καταγγελίες περί μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού άνευ σχεδίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει «να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των πολιτών».

Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση μεταφέρει γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής, στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί τους μεταφέρει χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, όπως τη διαμονή τους.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό.

Επέλεξε να μην επιτάξει τις απαραίτητες ιδιωτικές κλινικές.

Αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της Αττικής για να κλείσει τρύπες στη Βόρεια Ελλάδα. Οι ελλείψεις όμως δεν αντιμετωπίζονται με το να βάζει τους γιατρούς να παίζουν “μουσικές καρέκλες”.

Μόνη λύση η άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Ζητάμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter