Μετακινούνται νοτιότερα στον Έβρο πρόσφυγες και μετανάστες

Μετακινούνται νοτιότερα στον Έβρο πρόσφυγες και μετανάστες

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο ποταμό, ενώ ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν και οι ροές από τη θάλασσα.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, μεγάλο πλήθος μεταναστών και προσφύγων έχει μετακινηθεί με υπόδειξη των τουρκικών Αρχών, από τις Καστανιές, στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου στις Φέρες. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο εύκολα προσβάσιμη για τους πρόσφυγες, λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από χθες υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση με μεγάλα πούλμαν στο Παζάρ Κουλέ, όπου ήταν γεμάτα με μετανάστες και πρόσφυγες και τους μετέφεραν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την άλλη, στις Καστανιές υπήρξε τη νύχτα σχετική ηρεμία αφού ο αριθμός των συγκεντρωμένων μεταναστών και προσφύγων έχουν παρουσιάσει μείωση, ενώ χθες έγιναν χιλιάδες αποτροπές.

Διαβάστε επίσης: Στο λιμάνι τις Μυτιλήνης παραμένουν οι πρόσφυγες

Κάτοικοι από το Πέπλο, τις Φέρες, τον Πόρο, το Αρδάνιο, την Βρυσούλα μέχρι και το Τυχερό πραγματοποίησαν περιπολίες και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στο Δέλτα του Έβρου αλλά και στα ορεινά αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.Χρησιμοποιώντας τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αλλά και βάρκες χτενίζουν όλη την παραμεθόριο περιοχή.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter