Μετακομίζει στην Αγία Πετρούπολη αυστριακή πρώην υπουργός Εξωτερικών

Μετακομίζει στην Αγία Πετρούπολη αυστριακή πρώην υπουργός Εξωτερικών

Με όλο της το βιος, συμπεριλαμβανομένων και των δύο πόνι της, μετακομίζει άρον άρον στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Καρίν Κνάισλ. Η Κνάισλ, μετά από διάφορες περιπλανήσεις ανά τον κόσμο ως… ειδική σε ρωσικά θέματα ζούσε μέχρι πρότινος στον Λίβανο. Αποχώρησε από την κυβέρνηση εν μέσω ενός σκανδάλου που κατέκλυσε το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα που την διόρισε. Τα πόνι μεταφέρθηκαν στην Αγία Πετρούπολη με ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο από τη Συρία, είπε. Η Κνάισλ είπε ότι αποφάσισε να μετακομίσει στη Ρωσία για να διευθύνει μια δεξαμενή σκέψης στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Δεν γίνεται παράλληλα

«Εγώ συνίδρυσα το κέντρο Γκόρκι και το διαχειρίζομαι», ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο την Κνάισλ. «Δεδομένου ότι υπάρχει πολλή δουλειά εκεί και απαιτεί πολλή προσοχή, δεν μπορώ να το κάνω ως πάρεργο. Αποφάσισα να μετακομίσω στην Αγία Πετρούπολη για αυτήν τη δουλειά», ανέφερε η πρώην υπουργός. Ερωτηθείσα από το BBC σχετικά με τη μετακόμισή της στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, αρνήθηκε να σχολιάσει. Αλλά είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ζωή στον Λίβανο ήταν μια προσωρινή λύση «για να επιβιώσει», ενώ πήγαινε στη Ρωσία για να διδάξει.

Χορεύοντας με τον Πούτιν

Η Κνάισλ ήταν υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας από το 2017 έως το 2019. Ήταν ανεξάρτητη, επιλεγμένη για τη θέση αυτή από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, το οποίο είναι γνωστό για τις στενές του επαφές με τη Ρωσία. Έγινε πρωτοσέλιδο το 2018, όταν κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της στη νότια Αυστρία. Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τη δείχνουν να χορεύει με τον Ρώσο πρόεδρο. Η Κνάισλ έκανε την ανακοίνωση της μετακόμισής της στη Ρωσία από το Βλαδιβοστόκ, όπου συμμετείχε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, μια ετήσια εκδήλωση που στοχεύει να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στα ανατολικά της Ρωσίας. Ακούγοντας την κεντρική ομιλία του Πούτιν στο φόρουμ την Τρίτη, φάνηκε να αποκοιμιέται καθώς οι κάμερες του φόρουμ
έδειχναν το κοινό.

Η αυστριακή πολιτικός είναι τακτική σχολιάστρια στο ρωσικό κρατικό κανάλι RT (για αυτό είχε μετακομίσει στο Παρίσι) και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft. Έφυγε από την Αυστρία το 2020, λέγοντας ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

Υπουργός του Κουρτς

Ήταν μέρος ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ των συντηρητικών και του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ) που κατέρρευσε το 2019, υπό την προεδρία του Σεμπάστιαν Κουρτς, όταν ο αρχηγός του FPÖ, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, πιάστηκε σε βίντεο σε μια βίλα στην Ίμπιζα να προσπαθεί να κάνει «μπίζνες» με μια υποτιθέμενη ανηψιά ρώσου ολιγάρχη…

Το Κόμμα της Ελευθερίας είναι επί του παρόντος στην αντιπολίτευση, αλλά ηγείται των δημοσκοπήσεων εδώ και μήνες, καθιστώντας το ισχυρό υποψήφιο για να εισέλθει ξανά στην κυβέρνηση στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Ο νέος ηγέτης του κόμματος, Χέρμπερτ Κικλ, επέκρινε τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, κατηγορώντας τις κυρώσεις για την αύξηση του κόστους ζωής. Ο Κικλ ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία ήταν μέλος και Κνάισλ.

Υπήρχε ανησυχία εκείνη την εποχή- όταν Κικλ και Κνάισλ ήταν στην κυβέρνηση- μεταξύ της ΕΕ και των δυτικών συμμάχων της Αυστρίας για τους δεσμούς του Κικλ με το Κρεμλίνο. Ο Πίτερ Γκρίντλινγκ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός κατασκοπείας της Αυστρίας μεταξύ 2008 και 2020, είχε τότε δηλώσει στους Financial Times ότι «ανησυχούσε πολύ για τις επαφές του Κόμματος της Ελευθερίας με τη Ρωσία». Προειδοποιούσε επίσης ότι το κόμμα δεν είχε ακόμη διακόψει τους δεσμούς του με το Κρεμλίνο. «Δεν έχουν αλλάξει», είπε στους FT. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, έχει μακρά παράδοση ως κέντρο κατασκοπείας, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Πόνι…

Η Κνάισλ είναι γνωστή φιλόζωη. Είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, λόγω των κυρώσεων κατά της Συρίας και της κατάστασης ασφαλείας εκεί, η χρήση στρατιωτικού μεταφορικού αεροπλάνου ήταν η μόνη της επιλογή για να φέρει τα πόνι της και άλλα υπάρχοντά της στη Ρωσία. Κτηνίατροι από την περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης έλεγξαν τα δύο πόνι και είπαν ότι ήταν υγιή. Το κτηνιατρικό τμήμα της περιφέρειας ανακοίνωσε ότι τα πόνι εξετάστηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter