«Μετακομίζει» το 1ο πάρκο σκύλων της Νέας Σμύρνης

«Μετακομίζει» το 1ο πάρκο σκύλων της Νέας Σμύρνης

Κλειστό είναι από σήμερα Δευτέρα (1/11) το 1ο πάρκο σκύλων που δημιούργησε πέρυσι ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Κι αυτό γιατί πρέπει να συμμορφωθεί με το νέο νομικό πλαίσιο, που προβλέπει πως ανάλογα πάρκα για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα θα πρέπει να απέχουν 50 μέτρα από σχολεία ή κατοικίες. Το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε μέσα στον αστικό ιστό, πριν από την ψήφιση του νέου Νόμου.

«Πριν από έναν περίπου χρόνο δημιουργήσαμε το 1ο Πάρκο Σκύλων του δήμου Νέας Σμύρνης, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Μέχρι τότε δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο που να καλύπτει ή να αναφέρεται στα Δημοτικά πάρκα σκύλων. Δεν υπήρξε ως εκ τούτου κάποια νομική διαδικασία που δεν τηρήσαμε. Και παρά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες σε διάφορους φορείς των κατοίκων της γύρω περιοχής, ήμασταν αποφασισμένοι να κρατήσουμε το πάρκο σκύλων ανοιχτό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, η οποία αναζητά πλέον τον νέο χώρο για να «μετακομίσει» το συγκεκριμένο πάρκο.

«Δεσμευόμαστε να βρούμε νέο χώρο που να καλύπτει τις προδιαγραφές του νέου Νόμου για να δημιουργηθεί νέο πάρκο για τους τετράποδους φίλους μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter