Μετάλλαξη Όμικρον: Οι ευρωπαϊκές χώρες «θωρακίζονται» με μίνι lockdown και περιοριστικά μέτρα στις γιορτές

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι ευρωπαϊκές χώρες «θωρακίζονται» με μίνι lockdown και περιοριστικά μέτρα στις γιορτές

Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον τρομάζει την Ευρώπη με τις χώρες να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ακόμα και μέσα στις γιορτές – σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση- προκειμένου να εμποδίσουν ένα πέμπτο κύμα.

Γερμανία

Σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό ακόμα και για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χθες Τρίτη, τα οποία αναμένεται να ισχύσουν από τις 28 Δεκεμβρίου. Περιορισμοί θα ισχύσουν στις συναθροίσεις, όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, περιλαμβανομένων και των αγώνων στην Bundesliga, ενώ οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα επιτρέπονται μόνο για 10 άτομα, ενώ από αυτό εξαιρούνται τα παιδιά έως 14 ετών. Τα κλαμπ θα είναι κλειστά.

Πορτογαλία

Σε ρυθμούς περιορισμών κινείται και η Πορτογαλία, καθώς αποφασίστηκε να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα και οι συστάσεις προτρέπουν τους πολίτες να εργαστούν από το σπίτι από την 26η Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον την 9η Ιανουαρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά της COVID-19 κατά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αντόνιο Κόστα, ένα τεστ κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικό για τη διαμονή στα ξενοδοχεία της χώρας και δήλωσε ότι οι αρχές θα περιορίσουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε 10 άτομα ανά ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ολλανδία

Στην Ολλανδία, με 151 επιβεβαιωμένα κρούσματα Όμικρον, η κυβέρνηση προχώρησε σε lockdown, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ακόμη και περιορισμό στις ιδιωτικές επισκέψεις σε δύο άτομα ανά σπίτι. Η κυβέρνηση εξέφρασε φόβους για τον σχετικά χαμηλό αριθμό κλινών ΜΕΘ, οι οποίες αναμένεται να κατακλυστούν από ασθενείς εάν επικρατήσει η νέα μετάλλαξη.

Δανία

Στη Δανία, όπου οι μάσκες και τα μέτρα αποστασιοποίησης είχαν σχεδόν εξαφανιστεί χάρη στα υψηλά εμβολιαστικά ποσοστά που είχε πετύχει η χώρα, πλέον μετά από τα 726 κρούσματα Όμικρον -επιβεβαιωμένα με γονιδιακή αλληλούχιση- και επιπλέον 14.726 ύποπτα που έχουν εντοπιστεί μέσω μοριακού ελέγχου PCR, κλείνουν ξανά κινηματογράφοι, μουσεία και λούνα παρκ.

Φινλανδία

Η Φινλανδία αυξάνει επίσης τα περιοριστικά μέτρα από την παραμονή των Χριστουγέννων με τα εστιατόρια να σταματούν να σερβίρουν αλκοόλ από τις 21:00 και να κλείνουν τις πόρτες τους έως τις 22:00.

Σουηδία

Στη Σουηδία , τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετούν πλέον μόνο καθιστούς επισκέπτες από σήμερα Τετάρτη ενώ η τηλεεργασία επιστρέφει. 

Σκωτία

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει στην Σκωτία και η κυβέρνηση ακυρώνει τους παραδοσιακούς τριήμερους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, αποφάσισε να επιβάλλει περιορισμούς στους συμμετέχοντες, σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται σε κλειστούς χώρους.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter