«Μετανάστες» οι σκλάβοι από την Αφρική για τον υπουργό του Τραμπ (Video)

«Μετανάστες» οι σκλάβοι από την Αφρική για τον υπουργό του Τραμπ (Video)

Και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Ανιστόρητος ή απλά ισοπεδωτικά ανήθικος;

Ο λόγος για τον Αφροαμερικανό υπουργό Οικιστικής Ανάπτυξης του Ντόναλντ Τραμπ, Μπεν Κάρσον ο οποίος σε σε ομιλία του στο προσωπικό του υπουργείου του αποκάλεσε «μετανάστες» τους σκλάβους από την Αφρική που μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι με δουλεμπορικά στην Αμερική, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Μπεν Κάρσον προσάρμοσε το δουλεμπόριο στο «Αμερικανικό Όνειρο»,αθώωσε τους πάντες και τα πάντα, έκανε το έγκλημα στιγμιαίο (να μην πούμε και ούτε καν πταίσμα), έριξε πολύ χρυσόσκονη πάνω και το παρουσίασε σε νέα συσκευασία.

Στην ομιλία του τη Δευτέρα, ο υπουργός του Τραμπ ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «η Αμερική είναι η χώρα των ονείρων και των ευκαιριών. Παλαιότερα, υπήρξαν μετανάστες που ήρθαν εδώ με δουλεμπορικά πλοία και εργάστηκαν περισσότερα για να κερδίσουν πολύ λιγότερα. Αλλά και αυτοί είχαν τον όνειρο ότι κάποια μέρα οι γιοι τους, οι κόρες τους, τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους θα μπορούν να ζουν σε αυτήν τη γη ευτυχισμένοι και με ευημερία».

Η ομιλία του Κάρσον προκάλεσε αντιδράσεις. Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Γούπι Γκόλντμπεργκ με ανάρτηση της στο Twitter έσπευσε να σχολιάσει τα όσα είπε ο υπουργός του Τραμπ λέγοντας:

«Μπεν Κάρσον… σε παρακαλώ διάβασε ή δες το Roots, οι περισσότεροι ήρθαν εδώ με τη δική τους θέληση, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους σκλάβους… που τους έκλεβαν».

Άγνωστο παραμένει αν στόχος των δηλώσεών του είναι να προσαρμόσει τις συνθήκες εργασίας των σημερινών μεταναστών με εκείνες των σκλάβων που έφταναν αλυσοδεμένοι, αν δεν είχαν πεθάνει από τις αρρώστιες και τις κακουχίες πάνω στα καράβια που θαλασσοδέρνονταν!  

Σημείωση: Πάντως στη σύγχρονη μετανάστευση χωρίζουν τις μητέρες από τα παιδιά τους… τουλάχιστον αυτό επιθυμούν! Αναμένουμε τον επόμενο υπουργό του Τραμπ να πει ότι, τότε, οι συνθήκες ήταν καλύτερες αφού αιχμαλώτιζαν όλα τα χωριά, σύσσωμα! 

https://twitter.com/WhoopiGoldberg/status/838893869290881024

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter