Mετέφεραν εκατοντάδες πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων (Photo)

Mετέφεραν εκατοντάδες πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων (Photo)

Στη σύλληψη μιας 48χρονης ημεδαπής και ενός 55χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. όχημα, εντοπίστηκαν να παραλαμβάνουν ασυνόδευτο δέμα από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Ηρακλείου. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του δέματος ανευρέθηκαν τριακόσια ογδόντα (380) πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και πενήντα (50) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, επίσης διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν ογδόντα έξι ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (2.186,28€).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter