Meteo: Στα ύψη η θερμοκρασία της θάλασσας – Έφτασε τους 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα

Meteo: Στα ύψη η θερμοκρασία της θάλασσας – Έφτασε τους 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα

Στα ύψη είναι οι θερμοκρασίες των επιφανειακών υδάτων της θάλασσας στην Ελλάδα, εξαιτίας της παρατεταμένης ζέστης σε συνδυασμό με την απουσία ισχυρών ανέμων στα πελάγη, σύμφωνα με άρθρο των επιστημόνων Στρ. Βουγιούκα, Κ. Λαγουβάρδου του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, «η παρατεταμένη περίοδος υψηλότερων από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών που διανύσαμε, σε συνδυασμό με την απουσία ισχυρών ανέμων στα πελάγη, είχε ως αποτέλεσμα της θέρμανση των επιφανειακών υδάτων της θάλασσας.

Η θερμοκρασία των επιφανειακών υδάτων κυμαίνεται στους 23 βαθμούς στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στους 24 βαθμούς στο Ιόνιο και φθάνει έως τους 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται στον πρώτο χάρτη όπου καταγράφονται τα επίπεδα μετά από δορυφορικές μετρήσεις.

Ο χάρτης 2 αποτυπώνει την απόκλιση της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας από το μέσο όρο της περιόδου 2008-2018. Όπως παρατηρούμε η απόκλιση αυτή κυμαίνεται μεταξύ 1 και 3 βαθμών κατά μέσο όρο, με τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, στο Βόρειο Ιόνιο και στο Δυτικό Κορινθιακό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter