Μεθεόρτιες παραδοχές

Μεθεόρτιες παραδοχές

Επτά μήνες χρειάστηκαν για να παραδεχθεί η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον το αυτονόητο. Ότι η συμφωνία που συνήψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit προϋπέθετε την πραγματοποίηση ελέγχων για τα εμπορεύματα που θα μεταφέρονται μέσω της Ιρλανδικής Θάλασσας.

Δεδομένου ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Ιρλανδία και κατ’επέκταση η ΕΕ είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσαν την επιστροφή των μεθοριακών ελέγχων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία ως τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου αποχωρεί μαζί με το υπόλοιπο… Βασίλειο από την Ένωση, και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η οποία ως ανεξάρτητο κράτος παραμένει στην ΕΕ, η πραγματοποίηση ελέγχων στην Ιρλανδική Θάλασσα θεωρείτο μονόδρομος.

Παρότι η ανάλογη συμφωνία είχε επιτευχθεί μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, και του Ιρλανδού ομολόγου του, Λίο Βαράντκαρ, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρώτος εβδομάδες μετά διαβεβαίωνε ντόπιους παραγωγούς ότι δεν τίθετο ζήτημα ελέγχων. Τους ενθάρρυνε μάλιστα να …τηλεφωνούν στο πρωθυπουργικό γραφείο σε περίπτωση που τους ζητούνταν να συμπληρώσουν επιπλέον έγγραφα για την αποστολή των εμπορευμάτων τους.

Τώρα, που η επανεκλογή του Μπόρις έγινε πραγματικότητα και η χώρα όπως και ολόκληρος ο πλανήτης έχoυν πιο επιτακτικά θέματα να ασχολούνται από το Brexit, η κυβέρνηση του υποκριτή Τζόνσον, όχι δημόσια, αλλά σε επιστολή της προς την τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχεται ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται, προς επιβεβαίωση των υποψιών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter