Μεθόδευσαν αλλαγή στη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου για να βολέψουν ένα ακόμη δικό τους παιδί

Μεθόδευσαν αλλαγή στη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου για να βολέψουν ένα ακόμη δικό τους παιδί

Μπορεί το βόλεμα ημετέρων να αποτελεί διαχρονική παθογένεια του πολιτικής ζωή του τόπου, κανένας όμως δεν φαίνεται να έχει την τεχνογνωσία της ΝΔ η οποία από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της φρόντισε μέσω τροπολογίας να εξασφαλίσει ένα ακόμη δικό της παιδί. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Λιάσκο ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Οκτώβριο του 2019, η ΝΔ, δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, πέρασε τροπολογία η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου μπορεί να τοποθετηθεί και κάποιος πολίτης ή επιστήμονας και όχι μόνο στρατιωτικός (εν ενεργεία ή απόστρατος), όπως προβλεπόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η αλλαγή αυτή δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι έτσι θα ενισχυθεί η εξωστρέφεια του μουσείου κι επομένως η δυνατότητα να είναι πιο επισκέψιμο και πιο ελκυστικό στους επισκέπτες.

Την πιθανότητα να ήταν η συγκεκριμένη διάταξη φωτογραφική, είχαν επισημάνει οι γνωρίζοντες από την πρώτη κιόλας στιγμή, αποκαλύπτοντας πως ο εκλεκτός της κυβέρνησης ήταν ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός και γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος. Τελικώς δικαιώθηκαν εν μέσω θέρους και κορονοΐου. Όπως προκύπτει από το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης που εκδόθηκε στις 31 Ιουλίου, πριν από έξι ημέρες δηλαδή, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, διορίζεται από τον κ. Παναγιωτόπουλο πράγματι, ο κ. Λιάσκος.

Η τοποθέτηση του Αναστάσιου Λιάσκου στη θέση του προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αρκετούς απόστρατους αξιωματικούς να βάλλουν δημοσίως κατά της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του αντιναυάρχου ε.α. Κωστή Γκορτζή σύμφωνα με τον οποίο: «με το σχετικό Φύλλο της Κυβερνήσεως ανακαλείται το ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, μετά από ΕΔΕ που διαπίστωσε “λειτουργικές αμέλειες” (που βεβαίως δεν έχουν ποινικές συνέπειες αλλά… λύνουν τα χέρια για εκδίωξη ανεπιθύμητων άσχετα με τις επιδόσεις τους) και νέος Πρόεδρος τοποθετείται ο πρώην Γραμματέας Τουρισμού επί Σαμαρά, αλλά έκτοτε επιπέσας στην αφάνεια, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας (και παρά λίγο του ΛΑΟΣ το 2011), Αναστάσιος Λιάσκος».

Ο κ. Γκορτζής κάνει επιπλέον λόγο για «απίθανα προσόντα» του κ. Λιάσκου και καταλήγει σημειώνοντας ότι «αυτό που είναι εξοργιστικό είναι ότι για να βολευτεί ο πολιτευτάκιας τους που το 2011, κατά το σύνολο του Τύπου, συζητούσε να… μετακομίσει στον ΛΑΟΣ, αλλά μάλλον τον πήρε χαμπάρι ο Καρατζαφέρης, ή το έκανε για να εκβιάσει τη ΝΔ μπας και έχανε τέτοιο διαμάντι ικανοτήτων, σπιλώνονται με διαδικασίες παρακράτους άξια στελέχη που έχουν διαχρονικά αποδείξει την ηθική και ικανότητά τους. Σπιλώνονται οι ανεπιθύμητοι με στημένες ΕΔΕ για να απαλλαγούν από την παρουσία τους. Ντροπή και αίσχος, αυτό το κράτος δεν θα πάει ποτέ μπροστά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter