Μεθοδεύσεις για νέες απολύσεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη

Μεθοδεύσεις για νέες απολύσεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη

Με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη, το σωματείο εργαζομένων της e-food στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει την επιβολή ενός νέου συστήματος αξιολόγησης στους διανομείς της εταιρείας από τα συνεργαζόμενα καταστήματα, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως ένας «Δούρειος ίππος για απολύσεις», όπως είπε στο documentonews.gr ο πρόεδρος του σωματείου, Ηλίας Νεοχωρίτης.

Η εφαρμογή αξιολόγησης που τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Τετάρτης αξιολογεί την «επίδοση» των διανομέων με αποτέλεσμα οι όποιες ατέλειες και δυσλειτουργίες της εφαρμογής να μετακυλίονται στους ντελιβεράδες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εφαρμογή ζητά από τους καταστηματάρχες να αξιολογήσουν πτυχές της παράδοσης για τις οποίες δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο διανομέας, όπως το αν πήγε έγκαιρα ή σωστά την παραγγελία στον προορισμό της. Όπως μας εξήγησε ο κ. Νεοχωρίτης, μπορεί ακόμα και στη μέση της διαδρομής, ενώ ο διανομέας οδηγεί, να αλλάξουν οι λεπτομέρειες της παράδοσης ή ακόμα και πριν ξεκινήσει η παράδοση να μην υπολογίζει η εφαρμογή σωστά την απόσταση.

Επίσης, ο έλεγχος της παραγγελίας δεν μπορεί να γίνει από τους διανομείς αφού είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν σφραγισμένα τα περιεχόμενα της παράδοσης.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοχωρίτη το σωματείο εργαζομένων, που συστάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, έχει υποβάλει επανειλημμένα υπομνήματα στην εταιρεία για τα προβλήματα της εφαρμογής, δεν έχει λάβει όμως καμία απάντηση.

Οι εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη ζητούν να υπάρξει online εκκαθάριση των «ταμείων» τους, δηλαδή των συναλλαγών που κάνουν για χάρη της εταιρείας. Η κατάσταση σβήνει κάθε 15 ημέρες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν τι υποχρεώσεις έχουν απέναντι στην εταιρεία. Υπάρχουν όμως ακόμα κι εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει αναλυτική κατάσταση με την εκκαθάριση του προηγούμενου έτους.

Το εργασιακό μοντέλο αυτό των κλειστών εφαρμογών είναι «πολύ δύσκολο να ελεγχθεί» λέει ο κ. Νεοχωρίτης, ενώ συμπληρώνει ότι «ο νόμος Χατζηδάκη έκανε ένα πασάλειμμα», αναφερόμενος στις εργασιακές ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι.

Να θυμίσουμε ότι με μαζικές κινητοποιήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι διανομείς της e-food κατάφεραν να ανατρέψουν την επιχειρούμενη εκβιαστική αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των διανομέων, απειλώντας ακόμα και με απόλυση. Οι διανομείς κατάφεραν να κερδίσουν την αλλαγή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την κατάργηση των αυθαίρετων αξιολογήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter