Μετονομάζεται σε «Μανώλης Γλέζος» το ΓΕΛ Νάξου

Ο Μανώλης Γλέζος

Σε «Μανώλης Γλέζος» μετονομάζεται το ΓΕΛ Νάξου, όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του υπογραμμίζει:

«Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ΓΕΛ Νάξου αποκτά την προσωνυμία "Μανόλης Γλέζος". Η διαδικασία τηρήθηκε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και είναι απόλυτα σεβαστή.

Πρόκειται για άλλη μια πράξη τιμής της μνήμης του αγωνιστή Μανόλη Γλέζου, η οποία προστίθεται στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να στηθεί προτομή του, να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό του νησιού και να εκδοθεί τιμητικός τόμος στη μνήμη του!».

Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε απορρίψει σχετικό αίτημα της σχολικής Επιτροπής του ΓΕΛ Νάξου, η οποία είχε αποφασίσει συντριπτικά να προστεθεί δίπλα στον τίτλο του σχολείου το ονοματεπώνυμο του ιστορικού αγωνιστή της Αριστεράς.

Ωστόσο, κατατέθηκε διακομματική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το θέμα δέκα βουλευτές από τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου.

Σχετική ανάρτηση έκανε και η Νίκη Κεραμέως: 

«Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.